Update articol:

Whisky-ul Johnnie Walker va fi vândut în sticle de hârtie începând cu anul viitor

Diageo va lansa, anul viitor, sticlele de whisky Johnnie Walker „100% fără plastic”, în încercarea de a se îndrepta către ambalaje sustenabile, scrie CNBC.

Firma britanică a declarat că sticla va fi pe bază de hârtie și „fabricată în totalitate din lemn provenit din surse durabile”.

Dezvoltarea sticlei este produsul unei colaborări între gigantul de băuturi și firma de administrare a riscurilor Pilot Lite, care  a dus la dezvoltarea unei afaceri numite Pulpex Limited.

Diageo a descris Pulpex Limited drept o “companie de tehnologie de ambalare durabilă”.

“Sticla este fabricată din pastă de proveniență durabilă pentru a respecta standardele de siguranță alimentară și va fi complet reciclabilă în fluxurile standard de deșeuri”, a declarat firma, ale cărei mărci includ Guinness și Baileys Irish Cream.

Diageo este una dintre firmele mari care doresc să introducă noi tipuri de ambalaje. În octombrie 2019, Carlsberg a lansat detalii despre două prototipuri de „sticlă de hârtie” la care lucra. În noiembrie, Heineken U.K. a spus că va scăpa de plastic din ambalajele sale până în 2021.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare