Update articol:

Wienerberger l-a desemnat pe Răzvan Boșomoiu noul CEO al Wienerberger România

Wienerberger, principalul producător internațional de materiale de construcție și soluții de infrastructură, numărul unu pe piața globală când vine vorba despre producția de cărămizi ceramice, precum și leader pe piața europeană pentru țigle ceramice, anunță că Răzvan Boșomoiu a fost numit noul CEO al Wienerberger România.

Răzvan Boșomoiu îi va succeda lui Christian Reingruber, cel care a deținut funcția de managing director interimar până la data de 25 august 2022 și care se va concentra din nou exclusiv pe rolul său de Chief Operating Officer pentru Wienberberger Building Solutions Europa Centrală și de Est.

„Sunt bucuros să vă anunț că l-am desemnat pe domnul Răzvan Boșomoiu noul CEO al echipei noastre din România, fiind încrezător că, împreună cu echipa sa de management care are, de asemenea, o vastă experiență, vor duce mai departe povestea noastră de succes – o poveste centrată pe client, cu o istorie de peste 200 de ani de inovație și îmbunătățire a calității vieții oamenilor. Cu o experiență solidă în ceea ce privește managementul oamenilor și cu expunerea sa internațională în medii comerciale și de producție, Răzvan este cea mai bună alegere pentru noi. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Wienerberger România, în beneficiul angajaților, acționarilor și clienților noștri, continuând același drum al dezvoltării și al succesului.”, a declarat Christian Reingruber, Chief Operating Officer pentru Wienerberger Building Solutions Europa Centrală și de Est.

„Aștept cu nerăbdare să îmi transpun pasiunea și experiența în management în scopul sprijinirii echipei și partenerilor Wienerberger. Sunt bucuros să fac parte din această echipă minunată și de succes.”, a declarat Răzvan Boșomoiu, CEO Wienerberger România.

Înainte de a se alătura echipei Wienerberger, Răzvan Boșomoiu a fost General Manager La Lorraine România, producător de panificație belgian.

Wienerberger Group este prezent în România din anul 1998, fiind unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții. Compania are în țara noastră 7 fabrici: patru unităţi de producţie pentru cărămizi din ceramică şi trei unități de producție pentru pavaje din beton, comercializând țigle ceramice sub umbrela brandului Tondach și cărămizi aparente Terca. Cu un total de peste 500 de angajați, România este una dintre cele mai mari piețe din regiunea Europa Centrală și de Est (ECE).

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume (Porotherm, Terca) și lider de piată în Europa în ceea ce privește țigla ceramică (KORAMIC, TONDACH), precum și pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrală și de Est. În domeniul sistemelor de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi din plastic Pipelife), compania este unul dintre principalii furnizori din Europa. Cu un total de 215 unități de producție, Wienerberger Group a generat venituri de 3,97 miliarde de euro și un EBITDA de 694 de milioane de euro în 2021.