Update articol:

Zelenski le cere liderilor G7 “să facă maximum” pentru a pune capăt războiului până la sfârşitul acestui an

Zelenski Sursa foto: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut luni liderilor G7, reuniţi într-un summit în Bavaria, “să facă maximum” pentru a pune capăt războiului din ţara lui până la sfârşitul acestui an, au indicat surse din cadrul Grupului celor mai puternice şapte economii ale lumii, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski, care a intervenit prin videoconferinţă în cea de-a doua zi a summitului G7, ce se desfăşoară în castelul Elmau din Alpii Bavarezi, “a avut un mesaj foarte puternic în care a spus că trebuie să se facă maximum pentru a se încerca să se pună capăt războiului până la sfârşitul anului” în curs, au subliniat aceleaşi surse.

“El a insistat de asemenea asupra necesităţii de a se intensifica sancţiunile împotriva Rusiei”, au explicat sursele, subliniind importanţa “de a nu se reduce presiunea şi de a se continua sancţionarea masivă, puternică a Rusiei”.

În cursul alocuţiunii sale, preşedintele ucrainean a “evocat asprimea iernii” în Ucraina, “când este mai dificil de luptat”. “La sfârşitul anului se va intra într-o situaţie în care poziţiile vor fi îngheţate”, au spus aceleaşi surse.

Totodată, Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor G7 sisteme de apărare antiaeriană şi garanţii de securitate, a declarat un oficial european, citat de Reuters.

Volodimir Zelenski a cerut şi o strategie împotriva blocadei ruse a exporturilor de grâu ucrainene şi ajutor pentru reconstrucţia ţării, a adăugat oficialul citat, sub rezerva anonimatului.

Îmbrăcat cu obişnuitul său tricou kaki, Zelenski şi-a început discursul prin videoconferinţă la scurt timp după ora 08:00 GMT, în cadrul reuniunii G7, care debutase duminică în decorul bucolic al castelului Elmau, la poalele Alpilor Bavarezi.

Preşedintele ucrainean s-a adresat liderilor G7 într-o sesiune cu uşile închise, de la care au fost transmise doar câteva imagini, fără sunet, potrivit informaţiilor din surse concordante din cadrul blocului comunitar şi germane, notează EFE.

Reuniţi până marţi, liderii G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA) şi oficiali ai UE au convenit deja în prima zi a summitului lor duminică să înăsprească şi mai mult sancţiunile, vizând în special industria de apărare rusă, potrivit unui înalt responsabil al Casei Albe, citat de AFP.

Ei intenţionează de asemenea să instituie un “mecanism pentru plafonarea preţului la petrolul rusesc la nivel mondial”.

De asemenea, G7 se va “coordona pentru a utiliza taxele vamale asupra produselor ruseşti cu scopul de a ajuta Ucraina”, a mai spus aceeaşi sursă.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022