Update articol:
COMUNICAT

50 de milioane de euro pentru perfecționarea personalului medical prin PNRR

Alexandru Rafila/ Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila/ Sursa foto: Facebook

Ministerul Sănătății a lansat astăzi apelul de proiecte privind ”Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate”.

Proiectul presupune construirea a 3 centre de excelență pentru perfecționarea personalului medical utilizând tehnic moderne de educație medicală continuă, training prin simulare și training utilizând tehnica ”virtual reality e-health”. Pe lângă cele 3 centre de training, Ministerul Sănătății va investi în construirea unui centru educațional pentru instruirea administratorilor sistemului de sănătate.

”Dezvoltarea capacității sistemului medical de a perfecționa tinerii medici din România reprezintă o prioritate pentru mine ca ministru al Sănătății. Prin PNRR vom investi peste 50 de milioane de euro în construirea a trei centre de perfecționare prin tehnici moderne a tinerilor medici și a asistenților medicali. Totodată se va construi un centru de instruire a corpului administrativ din domeniul sănătății ce va forma personal calificat în vederea administrării spitalelor din România. Investițiile în sănătatea cetățenilor presupun o sinergie între dezvoltarea continuă a capacității umane, retenția specialiștilor în sistem și asigurarea de resurse materiale și infrastructura spitalicească la cele mai înalte standarde”, a declarat ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Bugetul total al Reformei 3 este de 50 de milioane de euro (fără TVA), sumă împărțită în două tranșe aferente următoarelor apeluri:

  • Prima alocare (MS- R031) în valoare de 42 de milioane de euro în cadrul căruia se va finanța construcția și dotarea completă de noi centre educaționale – minim 3 noi centre de dezvoltare a competențelor pentru personalul din sistemul public de sănătate; minim 1 centru de excelență în managementul serviciilor de sănătate.
  • A doua alocare (MS- R032), în valoare de 6,6 milioane de în cadrul căruia se vor finanța cursuri după cum urmează – cursuri de formare privind managementul serviciilor de sănătate pentru minim 1.000 persoane; cursuri de formare privind managementul resurselor umane   pentru minim 1.000 persoane din instituțiile sanitare; -programe de formare în materie de integritate pentru minim 3.000 persoane din instituțiile sanitare.