Update articol:

A fost semnat contractul de execuție pentru “Construcția sectorului de Autostradă Târgu Mureș – Ungheni și Drum de Legătură”

Astăzi, 29 mai 2020, ministrul Lucian Bode și Prim-Ministrul Ludovic Orban, alături de miniștrii Virgil Popescu și Niculae Ciucă împreună cu reprezentanții autorităților publice locale au participat la semnarea de către conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a contractului pentru “Construcția sectorului de Autostradă Târgu Mureș – Ungheni și Drum de Legătură” care face parte din Autostrada Transilvania.

Contractul semnat cu S.C. STRABAG S.R.L., în valoare de 192.059.217,23 lei fără TVA, prevede execuția a 9,2 km, respectiv: sectorul de autostradă Târgu Mureș – Ungheni (4,5 km) și un drum de legătură (4,7 km).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile și are prevăzută o durată de 18 luni pentru execuția lucrărilor și 108 luni (9 ani) ca perioadă de garanție.

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd și construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostrada, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

“În două săptămâni vom semna contractul de proiectare şi execuţie pentru încă 30 de kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia – Chirbiş. Astăzi, pe Autostrada Transilvania se lucrează pe Iernut – Cheţani, Cheţani – Câmpia Turzii, se lucrează și pe Biharia – Borş. Avem şanse foarte mari să terminăm cei 17 kilometri din Iernut – Cheţani şi descărcările de pe acest tronson. Astăzi semnăm un contract de execuţie a lucrărilor pentru 9,2 kilometri pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni, 4,5 kilometri de autostradă şi 4,7 de kilometri de drum de legătură. Finanțarea este asigurată pentru acest proiect, iar termenul de execuție este de 18 luni. Solicit, aici, constructorului, ținând cont de așteptările pe care le au românii cu privire la acest obiectiv, să îl finalizeze cât mai repede și cred ca în 2021 să finalizați acest obiectiv, pentru că știu că puteți să terminați anul viitor”, a declarat ministrul Lucian Bode.

BVB | Știri BVB

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/05/2024)

Acord cu BT vanzare pachete actiuni detinute la BRD Pensii

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (28/05/2024)

Hotarari AGOA & AGEA 28.05.2024

CONDMAG S.A. (COMI) (28/05/2024)

Completare Raport anual 2023 - Raport audit, Raport in format ESEF

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (28/05/2024)

Grupul BT acord pentru achizitia BRD Pensii