Update articol:
Deputatul PNL Lucian Bode, Președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură:

“Cei 100 de km de autostradă promiși până la finalul anului 2018 – demers necredibil, care arată disperarea Guvernului pentru imagine”

bode

Ambiția bruscă a premierului Viorica Dăncilă și a celui dintâi dintre consilieri, Darius Vâlcov, de a inaugura 100 de km de autostradă în An Centenar, reprezintă praf în ochii românilor, consideră deputatul PNL Lucian Bode, Președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură. 

În opinia domniei sale, acest demers este unul necredibil și denotă disperarea acestui Guvern de a marca puncte la nivel de imagine.

Lucian Bode susţine: “Dintr-o dată Guvernul, prin vocea doamnei Dăncilă, anunță cu mult aplomb că în lipsa celor 100 de km inaugurați până la sfârșitul anului, șeful de la CNAIR, Narcis Neaga va pleca din funcție.

Cred că domnul Narcis Neaga poate pleca chiar de azi din această funcție, iar responsabilitatea pentru eșecul previzibil de la Transporturi în materie de autostrăzi trebuie să fie asumată în solidar de întregul Guvern.

Am pierdut cu toții sirul promisiunilor rupte de realitate făcute în legătură cu numărul de kilometri de autostradă pe care Guvernul PSD-ALDE îi va inaugura – de la cei 90 ai domnului Cuc care au fost egali cu ZERO, la cei minim 150 de km ai domnului Felix Stroe care s-au transformat în cei 60 de km ai domnului Lucian Șova, pentru ca spre finalul anului să ajungem la cei 100 de km ai lui Dancilă și Vâlcov. Ca să nu mai amintesc de obiectivul asumat pentru 4 ani de guvernare care însumează peste 350 de km de autostradă dați în folosință.

Presiunea pe care Viorica Vasilica Dăncilă o pune pe domnul Narcis Neaga pentru inaugurarea celor 100 de km de autostradă până la finele acestui an seamănă cu presiunea pe care Victor Ponta o punea pe același Narcis Neaga în 2014, înainte de prezidențiale, pentru inaugurarea lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăstie. Sfârșitul acelei povești îl știm cu toții, iar graba cu care s-a efectuat recepția a condus la prăbușirea unei porțiuni de 22 de km din acea autostradă.

Domnul Narcis Neaga nu este deloc victima acestor Guverne, este doar omul care se pare că lucrează foarte bine sub presiune în slujba unor guverne iresponsabile care vor să salveze doar niște aparențe. (…) La 100 de ani de la Marea Unire, din păcate suntem conduși de un Guvern pentru care Autostrada Unirii nu este o prioritate, dar care încearcă să îi amăgească pe români cu inaugurarea unor cioturi de autostradă după aproape doi ani în care nu au făcut absolut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii de transport”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat recent, într-un interviu difuzat de Antena 3, că şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) “pleacă acasă” dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizaţi 100 de kilometri de autostradă.

“Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kiloometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: «Avem cei 100 de kilometri de autostradă». Dacă zice «nu-i avem», pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a precizat că în ianuarie va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov. “Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă. Bineînţeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi cu celelalte autostrăzi”, a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că lucrările la autostrăzi sunt monitorizate cu foarte mare atenţie, iar termenele trebuie respectate: “Ştiu că mai avem unele probleme legate de autorizaţiile de mediu, mai avem la Piteşti – Sibiu două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru şi eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în acelaşi timp, acordăm o mare atenţie legării coridoarelor europene, dar şi pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public- privat”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (28/03/2023)

Convocare AGAO 27.04.2023

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (28/03/2023)

Convocare AGOA 29/30.04.2023

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/03/2023)

Schimbarea Depozitarului activelor

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

UZTEL S.A. (UZT) (28/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului