Update articol:

ANIS: Industria locală de IT a sprijinit domeniul sănătăţii cu peste 900.000 de euro, în ultima perioadă

Companiile IT din România au sprijinit domeniul sănătăţii, preponderent în actualul context pandemic, cu circa 903.000 de euro, prin campanii interne de strângere de fonduri, donaţiile sau implicare în diverse cauze sociale externe, arată datele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), publicate marţi.

În 2019, industria locală de IT a realizat o cifră de afaceri de peste 5 miliarde euro, echivalentul a aproximativ 6% din produsul intern brut (PIB) al României.

Potrivit sursei citate, cumulat, campaniile prin care s-au strâns cei peste 900.000 de euro au ajutat circa 19.230 de beneficiari, respectiv mai mult de 1.600 de instituţii (spitale, reţele de sănătate etc.).

Printre companiile din IT care au avut iniţiative de responsabilitate socială în zona de sănătate, la care s-au implicat 250 de angajaţi, se află: Adobe România, Bitdefender, Brunomag Concept, Bucharest Robots, Computaris, DB Global Technology, eMAG, Endava, Innobyte, Kaspersky, mReady Solutions, RebelDot, Systematic, Temenos România, Waters România şi Zitec.

În plus, pe domeniul Educaţiei, de campaniile de susţinere derulate de firmele din IT au beneficiat, în ultimii şase ani, peste 72.400 de persoane (elevi, studenţi, profesori) şi au implicat, prin intermediul diverselor cursuri susţinute, peste 50.300 de voluntari.

“Concret, printre proiectele realizate se numără cursuri de programare şi burse oferite de companii atât către elevi, studenţi şi profesori, pentru a le dezvolta abilităţile în acest domeniu, diverse finanţări şi programe de mentorat pentru tineri din medii defavorizate, pentru a le susţine parcursul educaţional, dar şi pentru elevii şi studenţii care demonstrează excelenţă ori un potenţial ridicat pentru domeniul IT. Tot pentru sprijinirea educaţiei, unele companii din IT şi-au oferit sprijinul financiar pentru reabilitarea unor instituţii de învăţământ ori dotarea acestora cu echipamente şi soluţii software necesare”, notează ANIS.

Iniţiativele din domeniul educaţiei au fost susţinute de: Arxia, Atos, Computaris, Crystal System, Cyberllence Inovatie, Essensys Software, Metro Systems România, Orange România, Qualitance, RebelDot, Romanian Software, Societe Generale European Business Services, Systematic, Temenos România, TypingDNA, Wipro Technologies şi Zamolxis Services.

O altă componentă a iniţiativelor de responsabilitate socială demarate de companiile din industria tech a fost, mai ales în perioada actuală caracterizată de criza COVID-19, sprijinirea mediului de afaceri. Astfel, numeroase firme din IT au pus la dispoziţia mediului de afaceri sau instituţiilor statului soluţii gratuite pentru implementarea şi dezvoltarea digitalizării şi au oferit, totodată, consultanţă gratuită în acest sens.

La aceste campanii au participat peste 330 de voluntari din firme precum: Automation Pill, Brunomag Concept şi Zitec.

“Ca parte a misiunii lor de susţinere a comunităţii, numeroase companii au dezvoltat sau au luat parte la campanii de protejare a mediului înconjurător, prin diverse activităţi. Majoritatea acestora vizează creşterea gradului de conştientizare asupra responsabilităţii faţă de mediu, atât în cadrul propriei companii, cât şi a comunităţii din care fac parte, instituind şi promovând diverse bune practici în ceea ce ţine de reciclare. În ultimii doi ani, spre exemplu, s-au strâns peste 10 tone de materiale reciclate. Pe de altă parte, se remarcă printre proiectele pe mediu şi iniţiative de extindere a spaţiilor verzi, organizate în prezent la nivelul Capitalei. Printre companiile responsabile de aceste proiecte se numără CBNagro.tech, Computaris, Digidemat, Equilobe Software, Metro Systems Romania”, se menţionează în comunicat.

Datele ANIS arată că industria de IT colaborează, în prezent, cu peste 50 de ONG-uri în sprijinirea cauzelor sociale, iar în ultimii ani, prin donaţii ale companiilor de profil, au fost ajutate peste 6.600 de persoane şi 144 de instituţii din mai multe judeţe la nivel naţional. Printre companiile cu proiecte sociale destinate celor din medii defavorizate se regăsesc: Computaris, DB Global Technology, RebelDot, Sparkware Technologies şi Yonder.

Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

În cadrul Asociaţiei sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, cu peste 38.000 de angajaţi.

Veniturile anuale cumulate ale membrilor ANIS depăşesc 2,5 miliarde de euro. 

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014