Update articol:
Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa:

“Atitudinea Ambasadei Suediei este una de completă tăcere și neimplicare, în privința conflictului de muncă de la Electrolux”

Sursa foto: Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" Sursa foto: Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA"

Ambasada Suediei la București este cunoscută prin frecventele sale luări de poziție față de evenimente curente din România cu caracter social sau politic, susţine Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, adăugând: “Cu toate acestea, în privința conflictului de muncă care se desfășoară de opt săptămâni la compania suedeză Electrolux, atitudinea este una de completă tăcere și neimplicare.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că atitudinea companiei Electrolux în România ar fi de neacceptat în Suedia. Prelungirea nejustificată de către companie a acestui conflict de muncă prin blocarea completă a dialogului social în cea mai mare parte a acestei perioade, dialogul mai intens cu avocații decât cu reprezentanții celor 400 de lucrători aflați în grevă, procesele penale și multiplele procese în justiție, comunicatele publice manipulatoare nu par să constituie suficiente motive de îngrijorare.

Compania suedeză Electrolux folosește din păcate același tip de tactici manipulative ca cele ale guvernului român, ironizate de atâtea ori de Ambasadă pe rețelele de socializare. A prezenta cu nonșalanță procente umflate și o ofertă de creștere salarială pentru doi ani ca fiind mai bună decât cererea muncitorilor, care este de fapt doar pentru acest an, nu arată altceva decât disprețul cu care această companie își privește muncitorii și în general cetățenii acestei țări. Este dovada clară a dublului standard pe care Companiile Europene le practică în Europa, în care muncitorii din Est sunt priviți doar ca pe o resursă de exploatat”.

 

Muncitorii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare se află de peste 8 săptămâni în grevă, pentru dreptul la un salariu decent, drept prevăzut inclusiv în codul de conduită al companiei multinaţionale. Ei cer o creştere de 2 lei în plus pe oră la salariu.

Angajaţi ai companiei Electrolux protestează marţi la sediul Ambasadei Suediei (vezi video protest magazine Altex; actualizare scrisoare Cartel Alfa)

 

 

 

 

Conducerea Electrolux: „Am revizuit oferta financiară pentru salariați de două ori de la prima propunere contractuală” (video deputat Adrian Dohotaru)

 

 

BVB | Știri BVB