Update articol:

BCE vrea ca băncile să-i ceară aprobarea înainte de a-şi numi directorii generali

bce

Banca Centrală Europeană a anunţat că instituţiile financiare ar trebui să solicite o reacţie înainte de a-şi numi directorii generali, o abordare mai dură a principalului organism de reglementare asupra modului în care sunt conduse băncile din regiune, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

BCE va recomanda ca instituţiile financiare să furnizeze evaluări adecvate înainte de a face numirile, chiar dacă reglementările din ţările lor le permit să anunţe BCE după realizarea numirilor, a afirmat Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE. Decizia ar avea ca scop să evite punerea BCE şi a băncilor într-o situaţiei jenantă, dacă se dovedeşte ulterior că directorii generali nu sunt potriviţi pentru funcţiile lor.

BCE face presiuni asupra creditorilor să gestioneze riscul cu care se confruntă în urma sporirii împrumuturilor cu probleme, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), atât printr-o bună gestionare cât şi punând deoparte rezerve financiare.

Deşi se întâmplă foarte rar ca directorii generali să fie daţi afară imediat după ce au fost numiţi de bănci, astfel de evenimente ar avea implicaţii majore. “Guvernanţa internă este un factor cheie al capacităţii băncilor de a face faţă dificultăţilor. Este de asemenea o zonă unde s-au găsit cele mai multe concluzii negative în evaluările anuale ale BCE privind controlul riscurilor de către creditori”, le-a spus parlamentarilor europeni.

Acesta a adăugat că BCE va acorda o atenţie sporită analizării datelor privind funcţiile deţinute anterior de candidaţi precum şi necesităţile specifice ale băncilor”, când va evalua numirile şi renumirile Consiliilor de Administraţie.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative