Update articol:

Beacom, BSOG, despre operarea în apropierea zonei de conflict: Mine, nave de război și avioane, în apropierea platformei; Nu avem asigurări

mark beacom bsog

Operarea în apropierea zonei de conflict din Ucraina are un impact semnificativ asupra Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), care a început, pe 15 iunie, producţia de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD).

Întrebat dacă compania are încheiate asigurări, în contextul războiului, Mark Beacom, CEO BSOG, a spus: “Amintesc că nu suntem în zonă de război. Suntem destul de aproape. Sigur, acest lucru are un impact semnificativ. Am detectat mine aproape de platforma noastră, au fost nave de război în apropierea platformei, avioane au survolat platforma.

Vedem ce se petrece in zona. Am văzut platforme din Ucraina bombardate. Am simțit aceste lucruri foarte aproape de casă.

Am început (n.n. proiectul) pe când nu existau aceste lucruri, nu vom face nimic la voia întâmplării în ce privește riscul la care îi supunem pe oameni.

Nu avem asigurări. Nu putem face asigurări după ce a început războiul.”

În februarie 2019, BSOG, companie controlată de fondul american de investiții Carlyle, a anunțat decizia finală de investiție pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD), localizat în zona românească a Mării Negre, unde a spus că va investi 400 de milioane de dolari.

În prezent, producția la MGD s-a stabilizat la 3 milioane, 3,1 milioane de metri cubi/ zi, ceea ce înseamnă un miliard de metri cubi anual, deci practic a ajuns în platoul de producţie în parametri normali, potrivit ministrului Energiei Virgil Popescu.

Anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze. Producţia la platou va fi de aproximativ 1 miliard de metri cubi/an pentru următorii trei ani din cei zece ani de viaţă estimaţi pentru zăcămintele Ana şi Doina.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022