Update articol:

Boris Johnson deschide summitul G7; Prima Doamnă a SUA: ”Mă simt ca la o nuntă” (video)

G7 Sursa foto: twitter.com

Premierul britanic Boris Johnson i-a primit vineri la Carbis Bay, în comitatul Cornwall, pe liderii statelor din G7 (grupul celor şapte ţări cu economiile cele mai dezvoltate), care au făcut o ”fotografie de familie” înaintea summitului lor ce va dura până duminică, relatează agenţia EFE.

Zilele acestea ”lumea îşi va îndrepta atenţia către G7 pentru ca noi să folosim valorile noastre comune şi diplomaţia noastră astfel încât să facem faţă provocării de a învinge pandemia şi de a conduce redresarea globală”, a spus anterior premierul Johnson în faţa presei.

Şeful guvernului britanic şi soţia sa, Carrie Johnson, i-au salutat pe fiecare dintre liderii prezenţi. ”De ce nu facem o poză de grup ?”, a propus apoi jovial Johnson, după care cei prezenţi s-au adunat pentru fotografie.

”Mă simt ca la o nuntă”, a glumit la rândul ei Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, venită împreună cu soţul ei, Joe Biden, la castelul unde se desfăşoară summitul, pe o plajă din Carbis Bay, preşedintele american sugerându-le tot în glumă celor prezenţi să intre ”în apă”.

În prima sa declaraţie după deschiderea summitului, gazda acestuia a făcut un apel ”să nu se repete erorile” comise în timpul pandemiei COVID-19 sau în perioada crizei financiare din anul 2008.

”Trebuie să învăţăm din pandemie, să ne asigurăm că nu repetăm unele dintre erorile pe care fără îndoială le-am făcut în ultimele 18 luni”, a semnalat premierul britanic în faţa liderilor ţărilor G7. Johnson a adăugat că aceste ţări nu-şi pot permite nici repetarea greşelilor recesiunii din 2008, ”când redresarea nu a fost uniformă în toate componentele societăţii”.În acest timp, preşedintele american a insistat asupra multilateralismului. ”Urmăresc consolidarea angajamentului nostru faţă de multilateralism şi colaborarea cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a construi o economie globală mai incluzivă şi mai echitabilă (…) Să trecem la treabă !”, a declarat Joe Biden, potrivit agenţiei DPA.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/09/2021)

Raport curent conform art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu