Update articol:

Budăi: Pe trimestrul IV am avut o scădere economică de 1,5%; românii trebuie să afle adevărul

Constantin Budai Sursa foto: facebook.com

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat marţi că pe trimestrul IV al anului trecut România nu a avut creştere economică, aşa cum a susţinut premierul Florin Cîţu, ci o scădere de 1,5%.

“Am făcut o analiză a comunicatului INS, pentru că l-am auzit pe premier sărind în sus de bucurie că am fi avut pe ultimul trimestru din 2020 creştere economică. De fapt, trebuie să afle românii că este o minciună gogonată, marca Cîţu, deoarece românii nu se hrănesc cu sezonalitate, cum încearcă Cîţu să ne prezinte creşterea de pe trimestrul IV din 2020, ci este chiar o scădere de 1,5% în trimestrul IV, în trimestrul III o scădere de 5,6% şi în trimestrul II am avut o scădere de 11,2%. Trimestrul IV, să afle cetăţenii adevărul, a avut o scădere de peste 16% faţă de trimestrul I, când nu era pandemie în România”, a susţinut Budăi.

El a adăugat că România nu o să aibă cum să îşi revină nici în acest an din punct de vedere economic, pentru că “acest cerc vicios al austerităţii nu va aduce nimic bun în economie”.

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul IV.

“Ştiri foarte bune astăzi pentru economia României. Ceea ce am spus în 2020, şi în tot timpul anului, şi au încercat să mă contrazică trompetele PSD-iste s-a adeverit: România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul IV şi una dintre cele mai mici căderi ale economiei. Se spunea că vom duce economia de râpă: -9, -10, -7. Economia României a avut o contracţie de -3,9 şi o creştere economică de circa 3% în trimestrul IV, una dintre singurele ţări din UE care a evitat recesiunea tehnică”, a explicat premierul, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, potrivit datelor, România are şansa ca, în trimestrul I al acestui an, să revină “cu economia pe plus”, respectiv “să recuperăm tot ceea ce am pierdut din cauza crizei de anul trecut”.

“V”-ul lui Cîțu s-a evaporat!

Premierul Vasilică Florin Cîțu prezintă coafat datele privind creșterea economică din…

Publicată de Marius Constantin Budai pe Marţi, 16 februarie 2021

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014