Update articol:

Cifra de afaceri a Electromagnetica Bucureşti – 92,7 milioane de lei în primul trimestru, cu 13% mai mare faţă de 31 martie 2020

electromagnetica

Cifra de afaceri a Electromagnetica Bucureşti de 92.793 mii RON în perioada T1 2021 este cu 13% mai mare decât în T1 2020 (81,8 milioane de lei).

Profitul net a fost în primul trimestru de 1,4 milioane de lei, faţă de 1,01 milioane de lei în perioada similară din 2020.

Potrivit raportului companiei, transmis BVB, vânzările sunt mai mari atât pentru activitatea licențiată, cât și pentru activitatea de nelicenţiată în perioada de 3 luni 2021, comparativ cu aceeași perioada din 2020. Datorită ameliorării condițiilor economice afectate de pandemia COVID-19 la începutul anului 2021, producția industrială a revenit la parametri normali.

Primul trimestru al anului 2021 s-a caracterizat prin hidraulicitate deficitară și îngheț, producția regenerabilă hidro fiind redusă.Temperaturile foarte scăzute în luna martie, similar lunilor de iarnă, au dus la creșterea consumului de energie și implicit la creșterea prețului energiei.

Următoarele aspecte au definitivat obținerea rezultatelor în primul trimestru al anului:

 Datorită relaxării condițiilor sociale în contextul pandemic, activitatea de producție s-a desfășurat în condiții normale, fără restricții și contractele comerciale s-au desfășurat fără amânări.

 Modificările climatice au avut un impact negativ asupra activităților licențiate, prin creșterea prețului energiei electrice achiziționate, reducându-se profitabilitatea. Prelungirea iernii până în luna aprilie a dus la scăderea debitelor râurilor și o producție de energie redusă, fapt care de asemenea a afectat profitabilitatea Societății;

 Activități de amenajare și îmbunătățire a imobilelor din Calea Rahovei 266-268 efectuate în vederea unei mai bune gestionări și pentru menținerea competitivității pe piață spațiilor de închiriat;

 Continuarea programelor de dezvoltare a echipamentelor de încărcare a mașinilor electrice începute în anii anteriori.

BVB | Știri BVB