Update articol:

Citigroup devine prima mare bancă de pe Wall Street condusă de o femeie; CEO-ul Mike Corbat se retrage și va fi înlocuit de Jane Fraser

Jane Fraser by Julian R.

Citigroup devine prima mare bancă de pe Wall Street care va avea o femeie în funcţia de director general, după ce a anunţat joi că Mike Corbat va demisiona în februarie 2021, iar funcţia sa va reveni preşedintelui companiei americane, Jane Fraser.

Michael Corbat a spus, intr-un comunicat Citi: „Sunt extrem de mândru de ceea ce am realizat în ultimii opt ani. Am finalizat transformarea noastră după criza financiară și am creat o instituție mai simplă, mai sigură și mai puternică. În cadrul afacerilor noastre, am făcut investiții în produse unde am văzut oportunități de creștere, iar Citi și-a recâștigat locul de lider în domeniul bancar. Ne-am dublat rețeaua globală, făcând-o indispensabilă pentru clienții noștri și am câștigat o pondere semnificativă pe piețele și francizele noastre bancare. În domeniul bancar de retail, ne-am raționalizat amprenta și am îmbrățișat impulsul către digital, făcându-l o piesă centrală în sucursale și acum oferim clienților noștri cele mai bune produse și experiențe”.

El a adaugat: „Performanța noastră financiară s-a îmbunătățit constant și semnificativ pe parcursul celor opt ani anteriori COVID, întrucât ne-am păstrat angajamentul de a ne mări rentabilitatea capitalului. Din 2012 până în 2019, venitul net al Citi a crescut de la 7 miliarde de dolari la aproape 20 de miliarde de dolari, iar rentabilitatea capitalului propriu a crescut de la 5% la peste 12%, reducând decalajul fata de colegii noștri. Am trecut de la returnarea cu greu a capitalului la returnarea capitalului de aproape 80 de miliarde de dolari acționarilor noștri în ultimii șase ani.”

“Desigur, întotdeauna sunt multe de făcut şi cred că momentul este adecvat pentru ca succesorul meu să conducă Citi spre următorul stadiu de progres”, a mai declarat Corbat, care a petrecut la banca americană 37 de ani, inclusiv opt ani ca director general. 

Jane Fraser a spus: “Vom investi în infrastructura noastră, în gestionarea riscurilor și în controale pentru a ne asigura că operăm într-un mod sigur și sănătos și servim clienții cu excelență.”

Fost partener la McKinsey, Jane Fraser este una dintre cele mai importante femei care lucrează în sectorul bancar american, după ce a petrecut 16 ani la Citigroup. Jane Fraser este membră in boardul de consilieri al decanului la Harvard Business School, face parte din Consiliul consultativ global al Universității Stanford și este membru al Consiliului pentru Relații Externe.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (01/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

MedLife S.A. (M) (01/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - August 2020

ALRO S.A. (ALR) (01/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

PATRIA BANK S.A. (PBK) (01/10/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014