Update articol:

Ciurezu, SIF Oltenia: Solicitarea de completare a convocatorului AGA la SIF Banat Crișana nu a trecut prin board, pentru că nu era atributul boardului

Solicitarea de completare a convocatorului Adunării Generale a Acționarilor SIF Banat Crișana nu a trecut prin boardul SIF OLtenia, pentru că nu era atributul boardului, ne-a spus Tudor Ciurezu, directorul general al SIF Oltenia (SIF5).

SIF Oltenia vrea reducerea capitalului social al SIF Banat Crișana (SIF1), prin anularea unor acțiuni deținute de SIF Muntenia, OPUS – Charteres și Roumanian Strategy Fund și a solicitat, în acest sens, completarea ordinii de zi a AGA convocată pentru 10 martie.

Tudor Ciurezu a explicat faptul că astfel de solicitări sunt atributul conducătorului societății, și nu al boardului. “Spre exemplu, nici cererea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia de completare a AGA convocată de noi (nn SIF Oltenia) nu e trecută prin boardurile lor“, a spus el.

SIF Banat-Crișana a anunțat investitorii că în data de 06.02.2020 a fost înregistrată la societate o solicitare de completare a ordinii de zi a adunării generale extraordinare a acționarilor SIF Banat-Crișana SA, convocată pentru data de 10/11 martie 2020, cerere formulată de un grup de acționari format din SIF Oltenia S.A., Alimentara Slatina S.A., Flaros S.A., Mercur S.A., Univers S.A., Voltalim S.A., Tudor Ciurezu și Anina Radu, care dețin împreună 5% din capitalul social al SIF Banat-Crișana. Solicitarea de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor menționată mai sus va fi analizată de către Consiliul de administrație al SIF Banat-Crișana, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor în conformitate cu prevederile legale incidente, potrivit raportului.

Concret, grupul de acționari dorește aprobarea reducerii capitalului social al societătii prin anularea unui numär de 72.842.636 actiuni detinute de SIF MUNTENIA SA, OPUS – CHARTERED ISSUANCES SA/AA LUXEMBURG si ROUMANIAN STRATEGY FUND AA/Vadu, cu suma de 7.284.263,6 lei, la 44.461.808,8 lei.

De asemenea, acționarii au cerut aprobarea suspendarii dreptulul de vot pentru un număr de 72.842.636 actiuni detinute de SIF MUNTENIA SA, OPUS – CHARTERED ISSUANCES SA/AA LUXEMBURG si ROUMANIAN STRATEGY FUND AAIVaduz pana la inregistrarea reducerii de capital social.

În schimb, SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) au convocat acționarii pentru eliminarea pragului de deținere din statute și corelarea cu legea Fondurilor de Investiții Alternative (FIA), promulgată recent.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022