Update articol:

Clienții TradeVille vor beneficia de impozitare redusă pe dividendele companiilor din SUA

Ovidiu Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, Tradeville

Clienții TradeVille care dețin acțiuni listate în SUA vor plăti impozit pe dividende de 10%, comparativ cu 30%, până acum. După un efort de aproape 2 ani, TradeVille a reușit să convingă autoritățile americane să fie autorizat ca brokerul din România care poate să stabilească cine poate să beneficieze de acest regim de taxare, potrivit unui comunicat. Reținerea și virarea impozitului vor fi făcute de TradeVille împreună cu partenerii săi externi autorizați.

Astfel, pentru clienții TradeVille care au rezidență fiscală în România, dividendele companiilor americane listate la bursă vor fi impozitate cu numai 10%, comparativ cu 30% până acum. Pentru clienții care au rezidență fiscală într-un alt stat membru al Uniunii Europene (sau din afara Uniunii Europene cu excepția SUA), gradul de impozitare a dividendelor companiilor americane listate la bursă se va reduce conform tratatului încheiat între SUA și țara de rezidență fiscală a clientului.

De asemenea, începând cu luna decembrie, TradeVille a decis să reducă cu 20% comisioanele de tranzacționare pe bursele internaționale. Spre deosebire de mulți dintre competitorii internaționali, TradeVille expune ordinele direct în piață, așadar clienții obțin prețul pieței din acel moment. Alți intermediari, în particular cei cu „comision zero”, execută ordinele in-house sau prin intermediul unor furnizori de lichiditate, iar ordinele sunt executate, în general, la prețuri mai proaste decât cele din piață.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014