Update articol:

Clifford Chance Badea a asistat grupul german REWE / DerTour în legătură cu preluarea diviziei de turism a Eurolines

Clifford Chance Badea a acordat asistenţă grupului german REWE / DerTour, cu activități în industria de retail și turism, în legătură cu achiziţia diviziei de agenții de turism a grupului Eurolines România, potrivit unui comunicat de presă.

Echipa multidisciplinară de proiect a fost formată din Nadia Badea, partener, Loredana Ralea (lead counsel), avocații seniori Ecaterina Burlacu (pe aspecte de M&A) și Diana Crângașu (pe aspecte de dreptul concurenței) și Maria Ciulică, avocat.

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul german pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu structurarea și procesul de due diligence, asistență legată de aspecte de reglementare, redactarea, negocierea și semnarea documentației aferente, precum și notificarea tranzacției la autoritățile de concurență. Tranzacția a implicat analiza unor aspecte de concurență în legătură cu mai multe jurisdicții, ceea ce a necesitat coordonarea cu avocații de specialitate din alte birouri Clifford Chance.

Loredana Ralea, lead counsel, spune: „Am avut satisfacția de această dată să asistăm un lider al industriei de turism din Europa în achiziția uneia dintre cele mai mari agenții de turism autohtone. Industria de turism este pe cât de interesantă, pe atât de complexă, de aceea tranzacția a necesitat, pe lângă consultanță legată de pregătirea și negocierea documentelor, și analiza unor aspecte specifice de reglementare, în particular aspecte de dreptul concurenței și protecția datelor. În acest context, efortul echipei noastre multidisciplinare, precum și colaborarea excelentă cu colegii Clifford Chance din Germania au fost esențiale pentru finalizarea cu succes a tranzacției”.

„Ne bucurăm să adăugăm la portofoliul nostru de M&A o nouă colaborare de succes cu un investitor internațional care își consolidează poziția pe piața de turism din România. Preluarea acestui business antreprenorial solid, care a atras un investitor de un asemenea calibru, este o dovadă în plus că antreprenorii din România au capacitatea de a crește afaceri de la zero pe care să le aducă în poziția de lideri de piață cu potențial internațional”, adaugă Nadia Badea.