Update articol:

Coca-Cola intră pe segmentul cafenelelor după preluarea Costa Coffee pentru 5,1 miliarde dolari

Sursa foto: www.coca-colacompany.com

Grupul american Coca-Cola Co a anunţat vineri că a ajuns la un acord pentru preluarea Costa Coffee, al doilea cel mai mare lanţ de cafenele din lume, de la grupul britanic Whitbread Plc pentru 3,9 miliarde lire sterline (5,1 miliarde dolari), intrând pe o nouă piaţă în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile dincolo de băuturile carbogazoase, transmite Reuters.

Preluarea Costa Coffee oferă Coca-Cola o reţea de aproape 4.000 de unităţi în peste 30 de ţări.

Whitbread a informat într-un comunicat de presă că tranzacţia a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie deoarece este în interesul acţionarilor. Whitbread a preluat Costa Coffee în anul 1995 pentru 19 milioane lire sterline, când avea o reţea de doar 39 de cafenele.

Pentru Coca-Cola, preluarea Costa Coffee vine în continuarea eforturilor de diversificare a operaţiunilor spre opţiuni mai sănătoase pe fondul preocupărilor consumatorilor pentru produse mai sănătoase, scrie Agerpres.

“Băuturile calde sunt unul din puţinele segmente unde Coca-Cola nu are o marcă globală. Costa ne oferă acces la această piaţă cu o platformă puternică de cafea”, a spus directorul general de la Coca-Cola, James Quincey.

Coca-Cola are în portofoliu peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare, carbogazoase şi necarbogazoase, şi aproape 3.900 de produse. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (28/09/2023)

Semnare contract finantare PNRR - proiect Parc Fotovoltaic

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

ALRO S.A. (ALR) (28/09/2023)

Convocare AGAE 31 octombrie 2023