Update articol:

Comisarul Dombrovskis spune că economiile UE vor creşte şi în 2020, dar riscurile se înmulţesc

Valdis Dombrovskis Sursa: Twitter

Noile prognoze ale Comisiei Europene arată că statelor membre vor înregistra creşteri economice atât anul acesta cât şi anul următor, dar riscurile la adresa acestor estimări se înmulţesc, a avertizat marţi comisarul responsabil pentru moneda euro şi dialogul social, Valdis Dombrovskis, transmite Reuters.

“Toate economiile UE vor creşte în acest an şi anul viitor”, a spus Valdis Dombrovskis într-o conferinţă de presă, citând noile prognoze economice care vor fi publicate miercuri de Comisia Europeană.

Valdis Dombrovskis a spus că ritmurile de creştere diferă în rândul celor 28 de state membre ale blocului comunitar. 

“Vedem cum riscurile, în special riscurile externe, se înmulţesc”, a precizat Dombrovskis, adăugând că rezistenţa economiilor UE ar putea fi testată dacă aceste riscuri se vor materializa. 

“Este timpul să facem reforme şi în acelaşi timp să menţinem sănătatea finanţelor publice”, a mai spus Dombrovskis.

La începutul lunii mai, Comisia Europeană a publicat previziunile economice de primăvară. Atunci Executivul comunitar a revizuit în scădere la 3,3% estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, în condiţiile în care, în luna ianuarie, miza pe un avans al produsului intern brut de 3,8%. Pentru anul viitor, CE estimează continuarea declinului economiei, creşterea economică fiind prognozată la 3,1%, faţă de 3,6% în ediţia din ianuarie, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021