Update articol:

Conferință de presă, cu presa critică la ușă; Președintele Eurohold nu l-a primit pe jurnalistul Libertatea; justificarea – Ziarul Libertatea provoacă o atmosferă de agresiune între România și Bulgaria

Jurnalistul Libertatea nu a fost primit la conferința Eurohold.

Eurohold, acționarul majoritar al Euroins – asiguratorul căruia i-a fost retrasă autorizația joi seară, a ținut, azi, o conferință de presă ca să-și spună punctul de vedere, dar a reușit să producă o altă știre, care a acoperit aproape orice ar fi avut de zis – l-a ținut la ușă pe jurnalistul Libertatea.

Assen Christov, președintele Eurohold, a spus, în deschiderea evenimentului, că nu l-a primit pe jurnalistul Libertatea, pentru că publicația “distribuie minciuni și implementează o atmosferă de neplăcere și agresiune între ambele țări” (n.n. România și Bulgaria).

Assen Christov a spus: „Motivul nu este că 70% dintre articolele de pe site sunt despre noi, ci pentru că folosește anumite fapte, distribuie minciuni și implementează o atmosferă de neplăcere și agresiune între ambele țări. Noi toți suntem membri ai UE și (nu este normal) să ne împărțim: bulgarii – cei răi, românii – cei buni. Nu este bine să permitem circularea unei astfel de filosofii”.

Că tot suntem membri ai UE, libertatea presei este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene. Pentru ca libertatea presei să fie reală, publicul și mass-media necesită acces neîngrădit la informații.

Libertatea a publicat, din 17 ianuarie 2023, o serie de investigații care au implicat ultimele două lovituri pe piața asigurărilor din România: falimentul City Insurance și insolvența Euroins.

Gestul Eurohold de a ține „Libertatea” la ușă arată că nu dorește critici în sală și nici să răspundă cu argumente acestora.

De altfel, deși invitația a fost la „o conferință de presă”, la care, în mod normal scopul este diseminarea informațiilor la cât mai mult public, deci prin intermediul cât mai multor publicații, informațiile despre eveniment au fost transmise numai anumitor media, deși, sala ”de presă” era pe jumătate goală.

Financial Intelligence nu a primit invitația la eveniment. În urma incidendentului halucinant cu Eurohold, de la începutul lunii februarie, nu am mai primit niciun comunicat de presă și nicio invitație din partea companiei. 

Assen Christov, președinte Еurohold Bulgaria, acționarul majoritar al Euroins, și-a cerut scuze față de mine și de publicația Financial Intelligence, în conferința de presă pe care a organizat-o astăzi, după ce, la începutul lui februarie, un draft de interviu pe care i-l luasem a fost distribuit în presa din Bulgaria și România ca și cum ar fi fost publicat și putea fi citat.

Mi-a cerut scuze, dar nu m-a invitat la conferință.

Eurohold a ținut o conferință de presă în care nu a invitat toată presa, iar pe cei care s-au prezentat cu legitimație de presă, dar fără invitație oficială i-a ținut la ușă. 

Ca și cum nu era destul de grav, gestul președintelui Eurohold să mai și spună asta în deschiderea conferinței poate fi luat ca o demonstrație de ce pățesc cei prea critici.

În 2020, jurnaliştii politici din UK au boicotat un briefing de presă din Downing Street, după ce unul dintre consilierii lui Boris Johnson le-a interzis unor reporteri selectaţi să participe.

După ce Lee Cain, cel mai înalt consilier de comunicare al lui Johnson, a încercat să excludă reporterii The Mirror, the i, HuffPost, PoliticsHome, The Independent și alții de la un briefing oficial al guvernului, restul jurnaliştilor au decis să plece în mod colectiv, mai degrabă decât să permită Downing Street să aleagă cine participă și cine nu la conferință.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023