Update articol:

Coronavirus: Secretarul de presă al Departamentului de Stat american a fost testat pozitiv după summitul Adunării Generale a ONU

Ned Price Sursa foto: Twitter

Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a anunţat luni că a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus după o săptămână de întrevederi la nivel înalt în cadrul Adunării Generale a ONU, informează dpa, potrivit Agerpres.

“După ce am avut simptome pentru prima oară în această dimineaţă, am fost testat pozitiv la COVID-19 la scurt timp după şi acum sunt în carantină pentru următoarele 10 zile”, a transmis Price într-un tweet.

“Nu mă simt foarte bine, însă sunt recunoscător pentru protecţia în faţa unei îmbolnăviri grave oferită de vaccinuri sigure şi eficiente”, a adăugat el.

Price l-a însoţit pe secretarul de stat american Antony Blinken la o serie de întrevederi la nivel înalt cu parteneri străini în marja Adunării Generale a ONU de săptămâna trecută.

Blinken a fost testat negativ la coronavirus în timpul unei verificări de rutină luni seara, a informat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA într-o conferinţă de presă. Nimeni altcineva din delegaţia care s-a deplasat la summitul de la New York nu a prezentat deocamdată simptome.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a subliniat de asemenea că Price nu a intrat personal în contact cu alte delegaţii străine începând de joi. Potrivit medicilor Departamentului de Stat, riscul de expunere la contaminare de către Price a existat doar începând de sâmbătă.

“Price nu s-a aflat la acea dată lângă secretarul de stat, el nu s-a aflat lângă niciun alt oficial de rang înalt din Departamentul de Stat şi lângă niciun oficial străin”, a declarat Jalina Porter pentru jurnalişti.

O altă contaminare în marja Adunării Generale a ONU a cauzat deja agitaţie. Ministrul sănătăţii brazilian Marcelo Queiroga a declarat săptămâna trecută că a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Ministrul l-a însoţit pe preşedintele brazilian Jair Bolsonaro în timpul deplasării sale la summit.

Încă înainte de dezbaterea generală de la Adunarea Generală a ONU, gazdele americane şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că lideri şi delegaţii din peste 100 de ţări ar putea răspândi virusul.

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti