Update articol:

Costache pentru Stirile Protv: Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Mergem din ușă în ușă

Sursa foto: ms.ro

Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19, a anunţat în această seară ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV.

În plus, Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara.

Mai mult, de mâine, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

Echipele de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” lucrează deja la finalizarea proiectului prin care toți bucureștenii vor fi testati pentru Covid-19.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Şi Gabriela Firea a anunțat că va începe testarea la scară mare a bucureștenilor, pentru a depista persoanele infectate cu noul coronavirus. Firea a declarat, miercuri seara, la Realitatea PLUS, că primele persoane care vor fi testate sunt cele de peste 65 de ani, care, la nivelul capitalei, se apropie de 500.000.

”Prima categorie a bucureștenilor care vor fi testați sunt cei peste 65 de ani, apoi cei cu risc, cu boli oncologice, apoi din celelalte categorii. Am predat, cu titlul gratuit, un număr de 12 mașini ecologice Institutului Matei Balș, la solicitarea lor. Va începe testarea pe scară mare a bucureștenilor. Decizia o va lua medicul Adrian Streinu-Cercel. Trebuie să ne ducem direct la țintă, unde sunt oamenii, în prima etapă, de peste 65 de ani, să nu bâjbăim”, a spus Gabriela Firea.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL