Update articol:

Dăncilă: Mugur Isărescu – propunerea PSD pentru funcţia de guvernator al BNR, Florin Georgescu şi Leonardo Badea celelalte propuneri PSD; ALDE îl susţine pe Dan Radu Ruşanu

  • Tăriceanu: Îl vom susţine pe Dan Radu Ruşanu pentru o funcţie neexecutivă în CA al BNR

Preşedintele social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a anunţat, luni, din nou, că PSD îl susţine pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a României.

“Este important şi bineînţeles guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. (…) O să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea sunt propunerile PSD“, a declarat Dăncilă, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Întrebată despre situaţia de la ASF, premierul a arătat că se va discuta. “O să discutăm acest lucru, o să vorbim în Comitetul Executiv Naţional, voi cere părerea colegilor”, a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.

Totodată, ALDE va susţine candidatura lui Dan Radu Ruşanu pentru Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, dar pe o poziţie neexecutivă, a anunţat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

“Şi-a depus candidatura Dan Radu Ruşanu, care va avea un post în Consiliul de Administraţie, dacă obţine votul, dar neexecutiv”, a precizat Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a spus că la nivelul coaliţiei s-a convenit susţinerea lui Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al BNR.

În ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, Viorica Dăncilă a arătat că va fi depusă o iniţiativă legislativă din partea coaliţiei PSD – ALDE, care va cuprinde în primul rând cele două întrebări care au existat la referendumul din 26 mai.

“Acestea sunt importante, pentru că am văzut care este voinţa cetăţenilor şi vrem să ţinem cont de votul din 26 mai. (…) Astăzi va fi depusă (iniţiativa – n.r.), am discutat despre acest lucru. Am discutat şi despre votul în diaspora, avem trei variante, sperăm să fie îmbrăţişate şi de cei care îşi doresc ca într-adevăr în afara graniţelor ţării să se voteze”, a adăugat liderul PSD.

 

Surse politice: Eugen Nicolaescu şi Virgil Stoenescu, propunerile PNL pentru conducerea BNR

UDMR îl propune pe analistul macroeconomic al OTP Bank România Balint Csaba pentru a fi membru în Consiliul de Administraţie al BNR

Surse: USR îl susține pe Cristian Popa, director de investiţii al NN Pensii, pentru Consiliul de Administrație al BNR

 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza