Update articol:

David Malpass, un apropiat al lui Trump, candidatul oficial al SUA la preşedinţia Băncii Mondiale

David Malpass

Casa Albă îl va prezenta pe David Malpass, un oficial din cadrul Trezoreriei SUA, drept candidat pentru postul de preşedinte al Băncii Mondiale, o alegere controversată dat fiind că este vorba despre un apropiat al preşedintelui Donald Trump cunoscut pentru criticile sale la adresa acestei instituţii internaţionale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

David Malpass este ‘persoana potrivită pentru a ocupa acest post incredibil de important’, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, confirmând ştirea apărută marţi în presa internaţională.

Numele lui Malpass (62 de ani), responsabil cu afacerile internaţionale în cadrul Trezoreriei SUA, fusese vehiculat încă de la anunţul, la începutul lui ianuarie, privind demisia lui Jim Yong Kim, a cărui plecare din fruntea Băncii Mondiale va deveni efectivă la 1 februarie.

Postul de preşedinte al Băncii Mondiale este atribuit în mod tradiţional unui american, în timp ce şefia Fondului Monetar Internaţional revine unui european, în baza unui aranjament tot mai contestat de ţările emergente.

‘Este o mare onoare’, a reacţionat Malpass, prezent alături de Trump, subliniind că doreşte să contribuie la eforturile de mai bună integrare a femeilor în economie.

‘Sunt foarte optimist în legătură cu faptul că vom putea crea creştere în străinătate care va contribui să ne ajute în lupta împotriva sărăciei extreme şi va spori oportunităţile economice pentru ţările în curs de dezvoltare’, a arătat el.

Banca Mondială va lansa oficial candidaturile joi, dosarele putând fi depuse până la 14 martie.

Numele noului preşedinte va fi anunţat până la mijlocul lui aprilie.

BVBStiri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/11/2020)

Disponibilitate raport consolidat S1 2020

ALRO S.A. (ALR) (27/11/2020)

Vimetco Extrusion furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii

VES SA (VESY) (27/11/2020)

Hotarari AGA O & E 26.11.2020