Update articol:

Engie plănuiește să participe la licitația Olandei în domeniul energiei eoliene offshore

Engie intenționează să participe la o licitație în Olanda pentru un proiect offshore în domeniul energiei eoliene, alăturându-se rivalilor care și-au exprimat deja interesul față de perimetrele din Marea Nordului, potrivit Bloomberg.

Compania franceză devine al patrulea ofertant cunoscut public, după Vattenfall AB, Orsted A / S din Danemarca și un grup alcătuit din Royal Dutch Shell Plc, Eneco Groep NV și Van Oord NV. Participarea Engie la licitație a fost confirmată de un purtător de cuvânt al companiei, sâmbătă, după o relatare anterioară a ziarului olandez Het Financieele Dagblad

Veniturile din proiectul Hollandse Kust Zuid 3 și 4 din Marea Nordului vor proveni numai din energia electrică generată de parcul eolian oferit. Vattenfall din Suedia a câștigat permisul de construire a 700 de megawați în perimetrele Hollandse Kust Zuid 1 și 2, în septembrie anul trecut.

Se așteaptă ca fermele eoliene din ultima licitație să aibă o capacitate instalată totală de aproximativ 760 megawați, potrivit unei declarații de la începutul acestei luni, a unui reprezentant din consorțiul Shell, grupul planificând să înceapă să funcționeze în 2023. Fermele eoliene vor fi construite la 20 de kilometri de coasta din Haga.