Update articol:

Fidesz a fost suspendat din Partidul Popular European

Partidul la putere în Ungaria, Fidesz, a fost suspendat din formaţiunea paneuropeană de centru-dreapta Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunţat miercuri pe Twitter preşedintele PPE, Joseph Daul.

 

 

“Suspendarea presupune: nu poate participa la nicio reuniune a partidului; nu are drept de vot; nu are drept de a propune candidaţi pentru posturi”, a precizat Joseph Daul în postarea pe Twitter.

Decizia, adoptată în urma unui vot al delegaţilor din partidele membre PPE reuniţi la Bruxelles, a fost luată după mai multe apeluri ca partidul premierului ungar Viktor Orban să fie supus unor măsuri disciplinare pentru încălcarea principiilor statului de drept.

Anterior, Gergely Gulyás, vicepreşedintele partidului şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, declarase că Fidesz va putea să rămână în Partidul Popular European (PPE) numai în cazul în care se va renunţa atât la excluderea partidului, cât şi la suspendarea calităţii de membru al acestuia. Gergely Gulyás a adăugat că Fidesz nu poate accepta suspendarea, iar în cazul în care se va lua o asemenea decizie, partidul va părăsi imediat PPE.

Politicianul ungar a adăugat că, în cazul în care pentru examinarea minuţiozităţii excluderii se va forma o comisie formată din “trei înţelepţi”, Fidesz se angaja în mod voluntar ca până la încheierea muncii acestei comisii, să renunţe la participarea la lucrările organelor PPE. “Este vorba atât despre demnitatea Fidesz, cât şi despre cea a ţării” – a declarat ministrul la Bruxelles pentru MTI.

Acesta a mai adăugat: “Nu putem încheia un compromis care să ne limiteze în libertatea noastră şi în politica prin care respingem imigraţia”.

Gergely Gyulás a punctat totodată, că Fidesz consideră apărarea Europei creştine ca fiind unul dintre cele mai importante obiective politice.

În ultimele săptămâni, Fidesz a depus toate eforturile pentru a ajunge la un compromis, îndeplinind toate condiţiile stabilite de Manfred Weber, candidatul de vârf al PPE – a declarat politicianul ungar.

Gergely Gyulás a reamintit că excluderea din familia de partide a fost iniţiată de treisprezece membri pro-imigraţie ai PPE, care deţin împreună 34 de mandate în grupul parlamentar în care sunt 217 deputaţi.

 

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2020)

Precizari privind completarea ordinii de zi a sedintelor AGA 12(15).06.2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (26/05/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGA 12.06.2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (26/05/2020)

Clarificari privind A.G.O.A. din 28.04.2020

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (26/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014