Update articol:

FNGCIMM va garanta creditele punte acordate de CEC Bank și Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation

Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation și care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicită o finanțare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia și de garanția FNGCIMM, potrivit unui comunicat de presă.

Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferentă unei finanțări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă.

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele doua bănci – Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului,  start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanțarea necesară  de la bănci printr-o procedură simplificată și optimizată.

Garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de 2 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însotite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, după aprobarea finanțărilor.

„Continuăm derularea Programului Start-Up Nation cu ediția din acest an cu procese interne optimizate pe baza experienței de anul trecut. Garanțiile pentru creditele de prefinanțare acordate de băncile partenere completează portofoliul destinat dezvoltării pe criterii sustenabile: îi sprijinim pe tinerii români aflați în procesul de educare, le oferim ocazia de a-și achiziționa o mașină sau o locuință în condiții avantajoase, și îi susținem în demersul de a deveni antreprenori.

La nivelul FNGCIMM am creat echipe operaționale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitările de garantare. Suntem pregătiți să cooperăm cu partenerii noștri bancari în beneficiul tuturor antreprenorilor români care doresc să demareze o afacere”, a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

Pentru FNGCIMM Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea sustinerii a 5.100 de antreprenori din întreaga țară, volumul garanțiilor acordate depășind 780 de milioane de lei. 

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza