Update articol:
Joint venture pentru un nou jucător pe piața logistică și industrială

Fondatorii Element Industrial și Superbet se asociază pentru dezvoltarea rețelei ELI Parks

Dupa 19 ani la Carrefour, timp în care a coordonat în România una dintre cele mai de succes expansiuni ale grupului francez, a supervizat M&A-uri precum Carrefour-Billa sau s-a implicat în lansarea unor noi modele de business-uri de servicii  (Bringo), Anca Damour devine partener și noul director executiv al diviziei D Craig Real Estate.

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, și Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial, vor semna un parteneriat pentru dezvoltarea rețelei de parcuri logistice ELI Parks. Alături de cei doi este implicată Anca Damour, cu o experiență de 19 ani în zona de real estate și de retail. Asocierea se află sub rezerva autorizării Consiliului Concurenței.

În prima fază, proiectul își propune să construiască 500.000 mp de spații industriale în zone cheie pentru dezvoltarea economiei autohtone, în patru ani de zile. În faza a doua, strategia presupune extinderea accelerată la nivel național și interconectarea – inclusiv prin achiziții de terenuri de ordin similar – cu parcuri logistice din zona Europei Centrale și de Est. Proiectul va fi dezvoltat de către noua entitate creată din asocierea dintre ELI și D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiții D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic.  Noua entitate pornește de la o injecție de capital de 90 de milioane de euro, împărțită egal între Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic. D Craig Real Estate va fi condusă din poziția de CEO de Anca Damour.

Ionuț Dumitrescu este fondatorul Element Group, un investitor în proiecte de retail (Bistrița Retail Park – Element Development), proiecte logistice (ELI Parks – Element Industrial) și proiecte de office (co-fondator alături de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu al diviziei One Office din cadrul One United Properties). Parte a Element Group, cu investiții variate în logistică, retail și birouri, Element

Industrial este unul dintre cei mai activi jucători locali pe piața de logistică din țară. Pandemia a creat noi oportunități pentru piața de logistică, în contextul accelerării digitalizării și creșterii pieței de e-commerce. Prin diversitatea produselor din portofoliul Element Industrial, dezvoltatorul și-a propus să fie un partener flexibil pentru chiriașii de spații logistice din România.

Pe lângă investițiile din hub-ul Buftea-Chitila, Element Industrial are în desfășurare mai multe proiecte situate în orașe precum, Ploiești, Pitești sau Brăila. Toate proiectele sub marca „ELI Parks” sunt dezvoltate conform standardelor internaționale de clasă A, având principalul obiectiv de a acoperi pe deplin nevoile potențialilor chiriași, indiferent de domeniul în care aceștia activează. În acest context, conceptele utilizate în dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate în acomodarea unei game largi de nevoi, atât tehnice, cât și operaționale.

Cu portofoliul ambițios pe care și-l propune, noul joint venture cu capital integral românesc va crește concurența pe piața logistică autohtonă dominată astăzi de multinaționale.

Pentru a ne putea extinde accelerat și la nivel naţional aveam nevoie de parteneri. Atât Anca Damour, cât și Sacha Dragic au experiența necesară pentru acest gen de demers antreprenorial într-un sector extrem de efervescent acum și în anii ce vor veni”, a declarat Dumitrescu.

Sacha Dragic a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, câștiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acționar minoritar în Superbet, iar anul acesta a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companie româneasă în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting & gaming. Dincolo de succesul Superbet al cărui fondator este, Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții – în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

Surpriza acestui trio este Anca Damour. Dupa 19 ani la Carrefour, timp în care a coordonat în România una dintre cele mai de succes expansiuni ale grupului francez, a supervizat M&A-uri precum Carrefour-Billa sau s-a implicat în lansarea unor noi modele de business-uri de servicii  (Bringo), Anca Damour devine partener și noul director executiv al diviziei D Craig Real Estate.

”Sacha și Ionuț sunt antreprenori, sunt învățați să trăiască permanent cu ideea de a urmări oportunități și a le transforma  în proiecte de succes. Pentru mine, este un pas de la un model planificat cu rotițe bine rodate – cum era în Carrefour – la un model antreprenorial, în care lucrurile par să se întâmple cu viteza luminii. Ce ne-a adus împreună – și ce m-a convins să îi pun alături pe Ionuț și pe Sacha – a fost ideea aceasta nebună că putem construi în sectorul de business românesc jucători de talie internațională. Că putem să gândim strategic, pe termen lung și poate să creăm în câțiva ani un nou Unicorn românesc, acolo unde până de curând părea că doar rețetele internaționale pot avea succes”, a declarat Anca Damour.

D CRAIG HOLDING este holdingul de investiți sub care antreprenorul Sacha Dragic derulează proiecte de investiții. Pe lângă D Craig Real Estate, divizia nouă de real estate a fondului, D Craig Holding mai derulează investiții în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri.

 

 

 

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/12/2022)

Politica acordare dividende si Procedura selectie auditor financiar