Update articol:

Goldman Sachs s-a alăturat sindicatului de intermediere pentru IPO-ul Ant Group, care ar putea ajunge la 30 de miliarde de dolari (Surse CNBC)

Goldman Sachs s-a alăturat listei în creștere de bănci de investiții care lucrează la oferta publică inițială gigantică, de până la 30 de miliarde de dolari, a companiei Ant Group, au spus două persoane cu cunoștințe directe despre această chestiune, pentru CNBC.

Ant Group, brațul fintech al Alibaba și firma de plați mobile dominantă din China, intenționează să se listeze simultan în Hong Kong și Shanghai, în ceea ce unele surse au spus că ar putea fi cel mai mare IPO din lume.

Goldman Sachs a fost angajat în calitate de joint lead manager în cadrul etapei IPO din Hong Kong, au declarat sursele.

Un purtător de cuvânt al Goldman Sachs, care a acționat ca joint lead manager și în cazul listării secundare a Alibaba, de 12,9 miliarde de dolari, în Hong Kong, anul trecut, a refuzat să comenteze. De asemenea, Ant a refuzat să comenteze.

IPO-ul Ant, deja cel mai valoros unicorn din lume – ar fi prima listare simultană pe piața STAR din Hong Kong și Shanghai.

Listarea la Hong Kong este susțintă de China International Capital Corp, Citigroup, JPMorgan și Morgan Stanley. Credit Suisse lucrează ca joint global co-ordinator.

Băncile de top din cadrul unui IPO din Hong Kong sunt cunoscute drept sponsori și își asumă răspunderea legală pentru acuratețea prospectului. Sub aceștia, sunt joint global co-ordinators, iar pe treapta inferioară sunt joint lead managers.

Listarea pe piața STAR este condusă de CICC și China Securities Co.

Cel mai mare broker din China, CITIC Securities, urmează să obțină un rol de subscriere comună pe tranșa continentală, au declarat vineri patru persoane cu cunoștințe despre această chestiune.

Este de așteptat ca un mare sindicat de bănci de investiții, în special cele cu rețele puternice de investitori de retail, să lucreze la tranzacție, pe măsură ce progresează.

Dacă Ant finalizează oferta în jurul valorii de peste 30 de miliarde de dolari, conform așteptărilor, ar rivaliza cu gigantul petrolier Saudi Aramco, care a strâns 29,4 miliarde de dolari în decembrie anul trecut, depășind recordul stabilit de Alibaba, de 25 de miliarde de dolari, în 2014.

Cea mai mare și mai cunoscută afacere a Ant este Alipay, cel mai mare jucător de pe piața de plăți mobile de 430 de trilioane de yuani (62 de trilioane de dolari) din China, potrivit cercetătorului de piață Qianzhan.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL