Update articol:

HS Timber Group a dezvoltat Timflow, sistemul de monitorizare a trasabilității lemnului

Timflow, sistemul de monitorizare a trasabilității lemnului dezvoltat de HS Timber Group și implementat pentru toate fabricile companiei din România în aprilie 2017, intră într-o nouă fază de dezvoltare, potrivit unui comunicat al companiei. După ce a fost instalat la toți transportatorii cu care compania colaborează, pe toate camioanele care livrează masă lemnoasă la HS Timber Group, Timflow este în faza de teste pentru a fi implementat și în sistemul de producție și logistică al furnizorilor, se mai arată în comunicat . 

Scopul acestei noi faze de dezvoltare este deschiderea platformei Timflow pentru noi utilizatori, în vederea creșterii transparenței lanțului de aprovizionare al companiilor de procesare a lemnului pe piața din România, și nu numai.

 

Ce este Timflow?

•                     un sistem de monitorizare a trasabilității lemnului, care poate fi accesat online sau de pe mobil de către oricine; 

•                     fiecare camion este dotat cu GPS pentru înregistrarea rutelor camioanelor care transportă buștean;

•                     după setarea unui cont, se poate selecta o dată calendaristică și un punct de descărcare;

•                     aplicația oferă fotografii ale încărcăturii și oferă opțiunea prin care se pot solicita copii ale documentelor de transport.

 

Ce înseamnă concret Timflow și cum funcționează?

Timflow este sistemul de monitorizare a trasabilității lemnului implementat de HS Timber Group, care se asigură că fiecare transport care ajunge la porțile fabricilor este monitorizat, de la locul de încărcare și până la sosire. Fiecare transportator dispune de un terminal mobil în care se introduc toate datele de transport: aviz de însoțire a mărfii, codul SUMAL, date de identificare și fotografii la momentul încărcării, care sunt comparate cu încărcătura odată ajunsă la poarta fabricii.

Noutatea adusă de Timflow este faptul că aceste date sunt disponibile publicului larg, practic oricine este interesat poate să verifice transporturile înregistrate în Timflow.

Prin Timflow se verifică dacă:

 • toate transporturile sunt legale;
 • toate transporturile îndeplinesc cerințele sistemului Due Dilligence al companiei;
 • lemnul provine sau nu din zone tampon ale parcurilor naționale sau din alte zone în care intervenția nu este permisă.

Timflow include date oficiale pentru care sunt folosite documentele publicate de Guvernul României. După ultimele actualizări din luna Decembrie 2019, Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasi-Virgine din România conține aproape 7.000 de hectare de păduri virgine și mai mult de 23.000 de hectare de păduri cvasi-virgine.

Catalogul este rezultatul unui proces de durată și va fi actualizat în continuare. În fiecare an, Guvernul României evaluează noi suprafețe forestiere. „Pădurile României găzduiesc o biodiversitate uimitoare, mii de specii ocupă suprafețe extinse în pădurile neatinse de pe lanțul carpatic,” a spus Michael Proschek-Hauptmann, Head of Compliance and Sustainability al HS Timber Group, adăugând: „Timflow este un instrument util care ne permite să verificăm de unde provine lemnul. Cu ajutorul acestui sistem ne aflăm în postura în care putem exclude din zonele noastre de aprovizionare habitatele sensibile, și ne luăm angajamentul să continuăm această practică.”

Timflow este parte importantă a sistemului Due Diligence al HS Timber Group, care susține eforturile grupului de a elimina lemnul neconform din lanțul de aprovizionare.

Cifre cheie:

 • Total camioane echipate cu sistemul Timflow: 1.180 de camioane
 • Total transporturi înregistrate în Timflow:
  • Aprilie 2017 – aprilie 2020: 85.315 de transporturi
  • Ianuarie – aprilie 2020: 7.585 de transporturi
 • Total transporturi investigate (descărcate separat)
  • Ianuarie 2018 – aprilie 2020: 7.095 de transporturi
  • Ianuarie – aprilie 2020: 645 de transporturi
 • Total sesizări/cereri de documente de pe platforma externă
  • Aprilie 2017 – aprilie 2020: 9 cereri (3/2027, 5/2018, 0/2019 și 1/2020)
  • Ianuarie – Aprilie 2020: 1 cerere

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/05/2024)

Disponibilitate vot on-line AGA 22.05.2024

AQUILA PART PROD COM (AQ) (20/05/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate financiare interimare T1 2024

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2024)

Volum actiuni Premier Energy PLC subscrise

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC