Update articol:

Huawei obţine pentru prima dată venituri de 100 de miliarde de dolari, în ciuda problemelor politice

www.huawei.com www.huawei.com

Huawei a raportat venituri de 721,2 miliarde de yuani (107,13 miliarde dolari) în 2018, o creștere de 19,5%

Veniturile Huawei au crescut anul trecut cu 19,5 procente, depășind pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, în ciuda problemelor politice din întreaga lume, potrivit CNBC. Vânzările au fost anul trecut la 721,2 miliarde de yuani (107,13 miliarde dolari). Profitul net a ajuns la 59,3 miliarde de yuani, mai mare cu 25,1% față de anul precedent. Creșterea veniturilor a fost mai rapidă decât cea înregistrată în 2017, însă creșterea profitului net a fost ușor mai lentă.

Rezultatele Huawei sunt cu atât mai spectaculoase cu cât compania se confruntă cu presiuni politice intense. Guvernul SUA a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea că echipamentale Huawei ar putea fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj, lucru negat în mod repetat de companie. 

Potrivit presei internaţionale, motorul creșterii a fost activitatea de consum, veniturile pentru această divizie crescând cu 45,1% față de anul precedent  şi  ajungând la 348,9 miliarde de yuani. Pentru prima dată, activitatea de consum reprezintă cea mai mare parte a veniturilor companiei Huawei.
 

Guo Ping, unul dintre președinții rotativi al companiei Huawei, a declarat, vineri,  într-un comunicat de presă că “securitatea cibernetică și protecția vieții private se află în topul al agendei companiei”.

 
Controverse legate de 5G
 
SUA și-a avertizat aliații în ultimele săptămâni să nu aleagă Huawei pentru construcția rețelei 5G sau să înceteze colaborarea cu grupul chinez. În timp ce unele țări precum Germania au sfidat SUA, altele precum Australia și Marea Britanie au abordat cu prudență compania.
 
Cea mai recentă problemă pentru Huawei a venit joi, după ce comisia însărcinată cu verificarea echipamentelor firmei chineze din Marea Britanie a ridicat îngrijorări cu  privire la dezvoltarea softului, anunţând că a descoperit un risc semnificativ crescut pentru operatorii din Regatul Unit. “Înțelegem aceste preocupări și le luăm foarte în serios”, a declarat joi Huawei într-o declarație, adăugând că va continua să colaboreze cu guvernul Regatului Unit pentru a aborda problemele ridicate. 
 
Huawei a încercat să contracareze veştile negative cu privire la activitatea companiei prin campanii de PR, precum și prin acţiuni juridice. La începutul acestei luni, Huawei a intentat un proces Statelor Unite,  împotriva unei legi care interzice agențiilor guvernamentale să achiziționeze echipamentul gigantului tehnologic chinez, susținând că legislația este neconstituțională.
 

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/07/2022)

Solicitare completare ordine de zi AGA 29.07(01.08).2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2022)

Raportare detineri sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021