Update articol:
CNBC:

Huawei și ZTE din China, desemnate oficial „amenințări la adresa securității naționale” de către Comisia Federală a Comunicațiilor din SUA

Comisia Federală a Comunicațiilor din SUA (FCC) a desemnat oficial Huawei și ZTE drept amenințări la adresa securității naționale, anunță CNBC.

Acest lucru înseamnă că companiile nu pot folosi un program de subvenții guvernamentale de 8,3 miliarde de dolari, cunoscut sub numele de Fondul Universal de Servicii, pentru a achiziționa, întreține sau susține orice echipament sau servicii de la cei doi giganti chinezi de telecomunicații.

„Cu deciziile de astăzi, și pe baza dovezilor covârșitoare, Biroul (de Securitate Publică și Securitatea Internă din cadrul FCC) a desemnat Huawei și ZTE drept riscuri la adresa securității naționale pentru rețelele de comunicații ale Americii – și pentru viitorul nostru 5G”, a spus Ajit Pai, președintele FCC, într-o declarație.

Hotărârea oficializează un vot unanim al FCC din noiembrie, când regulatorul a declarat ambele companii chineze drept riscuri la adresa securității naționale.

Huawei și ZTE nu au răspuns la o cerere de comentarii atunci când au fost contactați de CNBC.

Anul trecut, Huawei a fost pusă pe o listă neagră a Statelor Unite,  și o nouă regulă, în luna mai, a avut ca scop eliminarea gigantului tehnologic de la furnizorii cheie de semiconductor.

Administrația Trump a încercat, de asemenea, să convingă alte țări să blocheze Huawei de la lansarea rețelelor lor 5G. Țări precum Australia și Japonia s-au conformat. Se presupune că India se gândește dacă va bloca Huawei pe fondul tensiunilor geopolitice mai mari cu China. Cu toate acestea, alte națiuni precum U.K. au sfidat SUA, acordând Huawei un rol limitat în lansarea sa 5G.

Criticii Huawei și ZTE au afirmat că echipamentul lor de rețea ar putea fi folosit de Beijing pentru spionaj.

„Ambele companii au legături strânse cu Partidul Comunist Chinez și aparatul militar din China, iar ambele companii sunt în mare măsură supuse legislației chineze care le obligă să coopereze cu serviciile de informații ale țării”, a spus Pai.

Președintele FCC s-a referit la o lege de securitate națională din China, care pare să oblige companiile să predea guvernului date, dacă li se solicită acest lucru.

Huawei a spus în repetate rânduri că nu va înmâna niciodată date către Beijing.

„Nu putem și nu vom permite Partidului Comunist Chinez să exploateze vulnerabilitățile rețelei și să compromită infrastructura noastră de comunicații critice”, a adăugat Pai.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (10/07/2020)

Initierea programului de rascumparare de actiuni

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (10/07/2020)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Renuntarea domnului Iulian Robert Tudorache la mandatul de Administrator

SOCEP S.A. (SOCP) (10/07/2020)

Decizie ASF nr.817/08.07.2020 de aprobare a documentului de fuziune