Update articol:
COMUNICAT

InteRo Property Development va investi 54 milioane EUR pentru dezvoltarea a două noi proiecte rezidențiale premium în nordul Bucureștiului

  • Ambele proiecte vor fi prezentate pe InteRoVerse, platforma tuturor proprietăților imobiliare InteRo de pe Bright Spaces

 

InteRo Property Development, companie deținută de familia de investitori canadieni Topolinski, are planuri de dezvoltare cu o valoare combinată de 54 milioane de euro în primul proiect rezidențial premium și, respectiv, un complex de vile, lucrările de construcție urmând să fie lansate în a doua jumătate a acestui an.

Primul proiect premium al dezvoltatorului, cu 200 de apartamente, va fi amplasat într-o zonă exclusivistă din Pajura, în nordul Bucureștiului. InteRo a finalizat recent achiziția integrală a unui teren care, împreună cu un teren adiacent pe care îl deținea deja, însumează o suprafață de 8.000 mp. Proiectul deține Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Certificatul de Urbanism (CU) necesare emiterii Autorizației de Construcție. Lucrările de construcție sunt planificate să înceapă la sfârșitul acestui an, în trimestrul IV.

„Acest proiect va prezenta elemente avansate de design, care nu se regăsesc în acest moment pe piața din România”, subliniază Michael Topolinski, fondatorul InteRo. „Credem că România este pregătită pentru un plus de inovație, în pofida provocărilor actuale care ridică semne de întrebare cu privire la piața construcțiilor pe termen mediu. Familia noastră își menține angajamentul și planurile importante de investiții în România, pe care noi o considerăm a fi o piață solidă în următorii ani. În plus, pe măsură ce creștem portofoliul, ne propunem să aplicăm în mod consecvent inovația tehnologică pentru a ne îmbunătăți proiectele”.

Un proiect rezidențial separat planificat de InteRo va cuprinde 28 de vile exclusiviste pe terenul său de 17.100 mp din Tunari, la nord de București. Lucrările de construcție sunt programate să demareze în luna iunie.

Ambele dezvoltări vor fi incluse în InteRoVerse, platforma tuturor proprietăților imobiliare InteRo care folosește soluția digitală Bright Spaces. Luna trecută, compania a anunțat un parteneriat pe 5 ani cu start-up-ul românesc prop-tech, ca prim pas într-o strategie mai amplă, pe termen lung, prin care familia Topolinski vizează utilizarea tehnologiei ca element de diferențiere într-o piață dinamică și competitivă.

Înființat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de peste 15 ani și susține evoluția pieței imobiliare per ansamblu în ceea ce privește standardele și mentalitatea.

Lista exclusivă de parteneri cu care lucrează InteRo Group include startup-ul românesc proptech Bright Spaces, compania internațională de administrare imobiliară LGM Group, brandurile premium Skanska, Lidl, Kaufland, Libra Bank, precum și investitori privați și fonduri globale de investiții din America de Nord, Asia și țările din regiune.

Tranzacțiile de referință includ achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când au vândut jumătate din fosta platformă Dacia Textile către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

Recent, InteRo Property Development a devenit primul dezvoltator imobiliar din România care a implementat soluția digitală Bright Spaces pentru întregul său portofoliu rezidențial, care include în prezent o suprafață totală construită de aproape 480.000 mp (inclusiv 204.000 mp de spații de birouri și 3.080 de apartamente). Pe măsură ce portofoliul InteRo crește, InteRoVerse își va integra toate proiectele în lumea rezidențială virtuală.

Portofoliul InteRo Property Development include proiectele .

  • NorthLight Residence. Situat în mijlocul naturii în Nord-Estul Bucureștiului, proiectul se întinde pe 13.000 mp și include un total de 110 apartamente cu vedere excepțională spre lac, 4.000 mp de spații verzi, locuri de joacă și o piscină de 320 mp.
  • New Confort City. Situat în sud-estul Bucureștiului, proiectul de 280 de apartamente va beneficia și de o zonă verde unică, atât de necesară pentru comunitate.
  • SkyLight Residence. Situat in zona centrală a orașului (zona Obor), proiectul cu utilizare mixtă va oferi la final un total de 100.000 mp spații de birouri și 270.000 mp de locuințe.
  • Proiectul Bucurestii Noi a fost conceput ca un campus IT prietenos cu mediul, cu tehnologie de ultimă generație, care va fi dezvoltat pe un teren de 5,2 hectare conectat la stația de metrou Jiului. Proiectul integrat va avea 7 clădiri de birouri cu o suprafață totală de 197.000 mp (93.000 mp urmând a fi dezvoltate de Skanska Property România, iar restul de InteRo Property Development).

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022