Update articol:

Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Ionuţ Sorin Banciu Sursa foto: Facebook

Echipa de conducere a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost completată cu un nou secretar de stat, în persoana lui Ionuţ Sorin Banciu, specializat în domeniul silviculturii, a anunţat instituţia, pe Facebook.

Născut la Zărneşti, în judeţul Braşov, Banciu a urmat de cursurile Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, pe care a absolvit-o în anul 2003. În anul 2011 a finalizat un program de Master în Managementul Ecosistemelor forestiere în cadrul Universităţii Transilvania.

Potrivit ministerului de resort, noul secretar de stat a lucrat, de-a lungul carierei, în mai multe domenii conexe silviculturii, ocupând diferite funcţii în cadrul Ocolului Silvic Bucegi-Piatra Craiului şi al Regiei Publice Locale a Pădurilor Piatra Craiului, unde a fost Director Tehnic până în anul 2017.

Începând din anul 2014, a colaborat ca auditor independent cu un organism de certificare a pădurilor din Bristol (Marea Britanie), unde a derulat proceduri de audit pentru certificare forestieră a unor ocoale silvice din România, iar din 2015 a lucrat în calitate de expert independent în poziţia de consultant pentru companii private şi ocoale silvice asigurând asistenţă tehnică pentru implementarea cerinţelor Regulamentului European privind lemnul care a intrat în vigoare în anul 2013.

Totodată, în urmă cu cinci ani, Ionuţ Sorin Banciu a lucrat la Ministerul Mediului, unde fost responsabil cu implementarea Regulamentului European privind lemnul la nivel naţional, în calitate de consilier al secretarului de stat pentru Păduri.

În anul 2017, acesta a fost Coordonator Regional al Programului pentru păduri în cadrul organizaţiei WWF Programul Dunăre Carpaţi (actualmente WWF Europa Centrală şi de Est) în cadrul căreia a coordonat o echipă de experţi forestieri cu activitate în cinci ţări (România, Bulgaria, Ucraina, Ungaria şi Slovacia).

Ionuț Sorin Banciu se alătură echipei de conducere a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind numit în funcția…

Publicată de Ministerul Mediului – România pe Joi, 4 martie 2021

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014