Update articol:

James Bullard, Fed: După un șoc „nemaivăzut” pe termen scurt, economia SUA va crește din nou

Economia SUA se confruntă cu un șoc imens pe termen scurt, dar ulterior va reveni puternic, a declarat miercuri președintele Rezervei Federale (FED) din St Louis, James Bullard, potrivit CNBC.

La începutul acestei săptămâni, oficialul băncii centrale a estimat că rata șomajului va crește până la 30%, mai mare decât a fost chiar în perioada Marii Depresiuni.

Cu toate acestea, el și-a temperat afirmațiile în interviul pentru CNBC, spunând că, în timp ce daunele pe termen scurt vor fi descurajante, în mare măsură este un impact intenționat din cauza eforturilor de combatere a coronavirusului și va fi anulat rapid.

“Cifrele vor fi nemaivăzute, dar nu vă descurajați”, a spus Bullard: „Acesta este un trimestru special, și odată ce virusul va dispărea și dacă ne jucăm cărțile bine și păstrăm totul intact, atunci toată lumea va reveni la lucru și totul va fi bine.”

În ceea ce privește pachetul de stimulare care se îndreaptă spre aprobare în Congres, Bullard a spus că suma de 2 trilioane de dolari este corectă, având în vedere impactul pe care în va avea asupra producției mișcarea de a închide o mare parte a comerțului american. Guvernele solicită tot mai mult locuitorilor să rămână în interior, pe măsură ce virusul se extinde, o acțiune care lovește în inima economiei americane condusă de consumator.

Bullard și colegii săi de la Fed au făcut pași extraordinari în timpul crizei, reducând ratele de împrumut pe termen scurt la aproape zero și punând în aplicare o multitudine de programe menite să mențină piețele funcționale și să direcționeze finanțarea către întreprinderile și instituțiile aflate în nevoie.

El a spus că rata șomajului va crește într-adevăr, dar ulterior ar trebui să revină la tendința sa, spre minimul ultimilor 50 de ani.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017