Update articol:
Obligațiunile Idea::Bank - prima emisiune în euro pe piața AeRO - intră la tranzacționare 

Mioara Popescu, Idea::Bank: Listarea băncii este un obiectiv pentru anii viitori

Daniela Secara, Director General Adjunct, BT Capital Partners, Mioara Popescu, președinte executiv, Idea Bank, și Adrian Tănase, CEO BVB

O listare a Idea::Bank la BVB este un obiectiv pentru următorii ani, a spus, astăzi, Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea::Bank. Da, avem în minte să facem un IPO, mai sunt câțiva pași, depinde și de contextul economic”, a declarat domnia sa.

Astăzi, emisiunea de obligațiuni corporative subordonate emise de către Idea::Bank S.A, cu simbolul IDB24E, a intrat la tranzacționare în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB.

Emisiunea cuprinde 5.000 obligațiuni subordonate, negarantate, neconvertibile, denominate in Euro, cu o valoare nominală de 1.000 Euro, cu scadență în decembrie 2024, în valoare totală de 5 milioane Euro. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 8,5% p.a., plătibilă semestrial.

Emisiunea fost subscrisă de investitori instituționali, locali, potrivit Danielei Secară, Director General Adjunct, BT Capital Partners.

Prima noastră emisiune de obligațiuni listate la Bursa de Valori București va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare organică a băncii și, implicit, a creșterii cotei noastre de piață. Astfel, am diversificat sursele de finanțare necesare consolidării bazei de capital, prin care urmărim o creștere a activității de creditare. Digitalizarea și îmbunătățirea continuă a produselor și serviciilor oferite de Idea::Bank sunt obiectivele noastre strategice”, a spus Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea::Bank.

Referitor la efectele OUG 114 – care instituie o taxă pe activele bancare – doamna Popescu a spus că Idea::Bank este la fel de afectată precum întreg sistemul bancar. 

Sper ca, până la urmă, să învingă rațiunea”, a spus domnia sa.

Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București, a declarat: Listarea obligațiunilor Idea::Bank pe ATS reprezintă o premieră pentru BVB prin faptul că este prima astfel de emisiune denominată în Euro pe acest segment de piață și, totodată, Idea::Bank este prima instituție de credit care listează obligațiuni pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București. De asemenea, această emisiune de obligațiuni are cea mai mare maturitate și cea mai mare valoare dintre toate emisiunile de obligațiuni listate pe ATS-ul BVB. Operațiunea derulată de Idea::Bank, dar și celelalte emisiuni de obligațiuni listate pe Piața Reglementată și pe Sistemul Alternativ demonstrează că piața de capital este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finanțare ale companiilor, indiferent de mărimea și activitatea lor, atât timp cât aplică o serie de standarde specifice pieței de capital”.

BVBStiri BVB

PRODPLAST S.A. (PPL) (30/03/2020)

Erata Convocare AGAO 28/29.04.2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/03/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27.03.2020

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (30/03/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii in perioada 23.03 - 27.03.2020