Update articol:

Moody’s: Activele fondurilor administratorilor europeni au atins recordul de 11,3 trilioane de euro, pe măsură ce piețele de acțiuni cresc

Activele administratorilor de fonduri europeni au atins un record de 11,3 trilioane de euro, pe măsură ce sprijinul băncii centrale și stimulentele guvernamentale au consolidat piețele financiare, a transmis Moody’s Investors Service într-un raport publicat astăzi.

Managerii europeni de fonduri au raportat intrări nete totale de 156 miliarde EUR în a doua jumătate a anului 2020, deoarece încrederea investitorilor s-a îmbunătățit datorită sprijinului băncii centrale și al guvernului și a optimismului cu privire la lansarea vaccinului coronavirus.

„Administratorii de fonduri europeni au avut un an record, chiar și pe fondul pandemiei. Veniturile din comisioanele de administrare au crescut cu 10% în a doua jumătate a anului 2020, reflectând media mai mare a activelor gestionate și fluxurile mai mari de intrari”, spune Marina Cremonese, vicepreședinte – analist senior la Moody’s Investors Service: „Datoriile moderate ale managerilor de fonduri vor sprijini, de asemenea, flexibilitatea lor financiară.”

Marjele EBITDA ale administratorilor de active independenți au crescut la 32%, comparativ cu 29% în prima jumătate a anului, din cauza comisioanelor mai mari de administrare, a cheltuielilor operaționale mai mici și a costurilor stabile de distribuție. De asemenea, pandemia a redus costurile de călătorie și marketing.
Cu toate acestea, perspectivele Moody’s pentru industria globală de gestionare a activelor rămân negative, intrucat criza coronavirusului va intensifica provocările pe termen lung.

Piețele financiare și fluxurile investitorilor rămân sub presiune din cauza redresării economice globale inegale. Tendințe precum deteriorarea mediului de operare, schimbarea preferințelor investitorilor și o piață extrem de competitivă s-au intensificat și în timpul pandemiei.

BVBStiri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2021)

Hotarari AGA Ordinara din 18 mai 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/05/2021)

Litigiu dosar nr.3607/63/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (18/05/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IAR SA Brasov (IARV) (18/05/2021)

Convocare AGAO 21.06.2021