Update articol:

Niculae Havrileț: „Sunt foarte interesat să implementăm funcționarea unui departament de strategie la Romgaz”

Niculae Havrileț, ales recent administrator la Romgaz, este interesat de implementarea unui departament de strategie, după cum ne-a declarat.

Întrebat despre planurile sale în noua funcție, domnia sa ne-a spus: „Ca membru al Consiliului de Administrație al unei companii de mare însemnătate pentru sectorul energetic al României, sunt foarte interesat să implementăm funcționarea unui departament de strategie, pentru a da mai multă vizibilitate unei companii de stat puternice, în dezvoltarea hubului de energie și gaze din România.

În al doilea rând, doresc dezvoltarea producției de energie electrică și, poate, în contextul creșterii cantității de gaze extrase din Marea Neagră, implicarea în dezvoltarea unor sectoare care să consume gaze naturale – petrochimie, energie electrică și alte industrii.”

Astăzi are loc prima ședință a noului Consiliu de Administrație al Romgaz.

Referitor la creșterea prețurilor gazelor, din ultima perioadă, domnul Havrileț ne-a spus: “Este clar că e nevoie de suplimentarea cantităților de gaze naturale, pentru a contracara creșterea prețului, cel puțin săl aducem la nivelul celui din Austria. “

Preţul gazelor de producţie internă a avut o medie de 101,24 lei pe MWh pe bursă în luna mai, ceea ce reprezintă un record istoric pentru gazele româneşti, potrivit datelor Bursei Române de Mărfuri, citate de Agerpres.

La bursa de gaze de la Viena, indicele CEGH Front Month Index pentru luna mai 2019 a fost echivalentul a 81,56 de lei pe MWh, cu 20% mai mic decât cel al gazelor româneşti.

Acționarii Romgaz (SNG) au ales, recent, un nou Consiliu de Administrație, format din: Havrileţ Niculae, Stan-Olteanu Manuela-Petronela, Ciobanu Romeo-Cristian, Parpală Caius-Mihai,  Hărăbor Tudorel, Cîmpeanu Nicolae, Jansen Petrus Antonius Maria.

Potrivit companiei, mandatul membrilor Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz S.A. va avea o durată: – de 4 (patru) luni, pentru administratorii provizorii numiţi conform articolului 1 din Hotărârea AGOA nr. 6/26.06.2019, respectiv, domnul Havrileţ Niculae, doamna StanOlteanu Manuela-Petronela, domnul Parpală Caius-Mihai, domnul Hărăbor Tudorel şi domnul Cîmpeanu Nicolae.

BVBStiri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (07/08/2020)

Raport semestrial S1 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/08/2020)

Cerere de chemare in judecata

STK EMERGENT (STK) (07/08/2020)

VAN la data 31.07.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/08/2020)

Disponibilitate Raport la S1 2020 si detalii teleconferinta

ELECTROARGES SA (ELGS) (07/08/2020)

Hotararea AGOA + AGEA 04.08.2020 - versiune limba Engleza