Update articol:

O parte din liderii PNL din Transilvania au încercat un puci pentru ca Ludovic Orban să nu mai fie propunerea PNL pentru Camera Deputaților

Sursa foto: facebook.com

O parte din liderii PNL din Transilvania au încercat un puci astăzi, pentru ca Ludovic Orban să nu mai fie propunerea PNL pentru Camera Deputaților, potrivit unor surse politice. Printre aceștia se numără nume sonore precum Rareș Bogdan, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău.

Sursele ne-au mai spus că aceștia au sunat astăzi pe președinții de organizații PNL pentru a avea susținere pentru înlăturarea lui Orban. Dar se pare că Ludovic Orban a aflat de plan și a sunat la rândul său, tot pentru susținere.

Se pare că planul a eșuat, susțin sursele noastre.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, dat pe surse ca ministru de Interne în Guvernul Florin Cîțu, a declarat sâmbătă că vrea să își ducă până la capăt mandatul de eurodeputat și că îl susține pe Marcel Vela, dar nu exclude, totuși, funcția de ministru, potrivit stiripesurse.ro.

Rareș Bogdan a glumit, sâmbătă, când a fost întrebat, la Digi 24, dacă va fi ministru la Interne: „Eram la Ministerul de Interne până aseară (vineri – nr.), astăzi eram la Externe”.

„Eu sunt europarlamentar, sunt liderul delegației (eurodeputaților români din PPE – n.r.), am un rol extrem de important la Bruxelles. Bruxelles-ul crește ca importanță în următoarea perioadă în relația cu România și nu doar datorită fondurilor europene, cele 83 de miliarde negociate de președintele Klaus Iohannis și care trebuie aduse și implementate în România, ci și datorită relației speciale pe cre viitoarea coaliție sau actuala coaliție de guvernare și viitorul Guvern, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis o va avea cu Comisia Europeană, cu Consiliul European și, bineînțeles, cu Parlamentul European. Deci prioritatea mea este să îmi duc mandatul până la capăt”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta nu exclude, totuși, funcția de ministru, deși, în același timp, spune că Marcel Vela este un ministru de interne „excepțional”: „Nu înseamnă că în funcție de cererile colegilor mei, de necesitățile pentru țara aceasta, nu înseamnă că nu mă duc acolo unde îmi cere țara. Deocamdată la Ministerul de Interne avem un ministru excepțional în persoana lui Marcel Vela, îl susțin să continue mandatul, dar avem și alte propuneri absolut foarte bune”.

Poziția lui Robert Sighiartău la secretar general al PNL se pare că se clatină, un posibil înlocuitor fiind Antonel Tănase, potrivit surselor noastre.

Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR au fost suspendate astăzi, din cauza situației interne din PNL. Există nemulţumiri majore în interiorul Partidului Naţional Liberal (PNL), după ce Ludovic Oban a cedat portofolii  importante din viitorul Executiv pentru a-şi asigura funcţia de şef al Camerei Deputaţilor.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021