Update articol:

Orban: Viorica Dăncilă va fi primită la dezbaterea lui Klaus Iohannis, doar ca să stea în public

www.presidency.ro www.presidency.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat în această seară că Viorica Dăncilă va fi primită la dezbaterea de mâine cu Klaus Iohannis, de la Biblioteca Centrală Universitară din București, însă a pus o condiție.

Astfel, Ludovic Orban a anunțat că, în ciuda celor declarate anterior de liderii liberali, care spuneau că SRI și SPP nu îi vor permite lui Dăncilă accesul, fostul premier ar putea fi acceptat în Aulă, dar ca să stea în public.

”Nu cred că va veni. Dacă vine, poate să stea în public, nu știu ce să facă. Nu poți să participi la un eveniment organizat de altcineva. Nu poți să intri în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune într-o situație atât de penibilă. Să vină să ce, să strice o dezbatere? Nu va veni. Dacă vrea să discute cu cineva, să discute cu mine. Eu nu am invitat-o la o dezbatere”, a explicat Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a spus că președintele Klaus Iohannis nu organizează o dezbatere, ci doar o discuție cu cei care-i sunt favorabili.

”Ceea ce face domnul Iohannis este un simulacru de dezbatere. O dezbatere înseamnă și participarea contracandidatului, o dezbatere nu presupune invitarea doar oamenilor favorabili.

Nu poți să spui că intră doar ăla, ăla și ăla. În momentul în care faci o dezbatere lași toată presa să intre și cei favorabili și cei care-ți sunt împotrivă, pentru că asta înseamnă democrația.

Dacă ar exista o dezbatere, acest lucru ar arăta care este mai bun. Dacă dânsul spune că nu sunt pregătită, dacă cei din jurul lui spun că nu sunt pregătită, atunci ar trebui să accepte această dezbatere, pentru că ar avea de câștigat, nu de pierdut”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR.

Candidatul PSD a anunțat, în această seară, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România9”, că ia, în continuare, în calcul și scenariul de a merge la BCU pentru a încerca să intre la dezbaterea lui Iohannis cu jurnaliștii.

Anterior, Preşedintele Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a declarat că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă, lider al PSD, pentru că aceasta reprezintă un “partid nereformat” care “a atacat românii în stradă” şi a tolerat permanent “atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă”. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţ, de staff-ul PNL, la Biblioteca Centrală Universitară, dacă aceasta va veni acolo.

Cei care îi vor adresa întrebări lui Klaus Iohannis sunt Radu Tudor – Antena 3, Cristina Șincai – România Tv, Cristian Leonte – Pro TV, Moise Guran – Europa FM, Silviu Mănăstire – B1TV, Clarice Dinu – HotNews, Ramona Avramescu – TVR și Ion M. Ioniță – Adevărul, iar Cristian Pîrvulescu este politolog.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/07/2020)

Litigiu dosar nr. 6001/63/2019

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (14/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/07/2020)

Hotararile AGEA din 14.07.2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (14/07/2020)

Retragere autorizatie ofiter conformitate

PREBET SA AIUD (PREB) (14/07/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014