Update articol:

Ovidiu Alexei: Nu aș vota un politician în funcție de promisiuni, ci după acțiuni și rezultate

 
Ovidiu Alexei este economist, a terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale și, timp de 20 de ani, a lucrat în industria advertising. În anul 2005, a luat calea antreprenoriatului și și-a deschis propria firmă de advertising și o firmă de import din China, Italia, Turcia. “Nu pot să spun că a fost ușor, dar cu multă pasiune, dorința și seriozitate se poate. Cel mai important lucru este să nu cedăm la primul obstacol”, ne-a spus Ovidiu Alexei. A lucrat la AAAS, la ANRM și la Consiliul Județean Ilfov. A vrut să candideze pentru funcția de viceprimar la sectorul 5, dar și-a retras dosarul în ultima zi. Alexei Ovidiu ne-a acordat un scurt interviu despre experiența domniei sale din administrație și încercarea de a intră în politică.
 
Reporter: Ce v-a determinat să plecați din mediul privat spre administrația publică?
 
Alexei Ovidiu:  Acum 5 ani îmi doream o schimbare și această a venit în momentul când firma mergea fără o implicare a mea deosebită. Primul pas a fost să lucrez în departamentul de control la AAAS, pentru ca în câteva luni să ajung  șeful acestui departament. După doi ani petrecuți la AAAS am plecat la ANRM, fiind  Consilierul Președintelui tot aproximativ doi ani. După experiența de la ANRM am fost Director de Cabinet al Președintelui Consiliului Județean Ilfov. Pe acesta cale vreau  să mulțumesc președinților cu care am avut ocazia să lucrez pentru încrederea acordată. Sunt o persoană foarte organizată, severă și dornică de a schimba percepția despre instituțiile de stat. Nu am încercat să fiu un om de succes, ci un om valoros. 
 
Reporter: Ce ne puteți spune pe plan politic?
Alexei Ovidiu:  Aș vrea să trecem la următoarea întrebare…
 
Reporter: Știu că doreați să candidați și chiar vă doreați funcția de viceprimar la sector 5, este adevărat?
 
Alexei Ovidiu:  Da, este adevărat. Mi-am depus dosarul și în ultima zi l-am retras, dar în politică nu sunt chiar toate cum ne dorim, sunt multe lucruri care nu depind de noi indiferent de potențialul pe care îl avem.  Am avut foarte multe reacții pozitive, dar în acest moment este închis acest capitol. Dar pe viitor nu se știe, niciodată să nu spui niciodată. Viața trece pe lângă noi atât de repede, iar noi nu conștientizăm la timp acest lucru. Am devenit din ce în ce mai egoiști, mai reci, mai nepăsători și mai supărați pe tot ce ne înconjoară. Ne-am pierdut bunătatea și puritatea sufletească. Mi-aș dori ca mentalitatea politică să se schimbe. Mi-aș dori să se termine cu promisiunile și să se treacă la fapte!
 
Reporter: Se apropie alegerile locale, cum vedeți viața politică după 27 septembrie?
Alexei Ovidiu:  Lumea trăiește un moment greu din punct de vedere economic, social s.m.d în urma pandemiei care a lovit omenirea. Cred este momentul ca primarii să- și îndrepte atenția asupra cetățeanului. Eu locuiesc în sectorul 5 de aproximativ 37 de ani și încă nu văd o modernizare, o dezvoltare, ceva de care să fiu mândru că locuiesc aici. Cetățenii  sunt plictisiți de promisiuni, toți ne dorim fapte. După data de 27 septembrie cred și îmi doresc ca cei care nu au câștigat primăriile să facă un pas în spate, dacă au demnitate și onoare. Eu nu aș vota un politician în funcție de promisiuni, mai degrabă prin acțiuni și rezultate.
 
Reporter: Ce planuri aveți de viitor?
Alexei Ovidiu:  O să îmi reiau activitatea în antreprenoriat, la 1 octombrie  deschid o societate de decorațiuni și amenajări interioare, deoarece este bine ca în aceste timpuri dificile să ramifici obiectul de activitate cu domenii care să se completeze. Cred că cel mai important în business este să fii serios și să vii în sprijinul clientului  prin calitatea produselor și serviciilor. Business-ului de advertising o să- i dau o nouă înfățișare  începând din toamna această.
 
Reporter: Ce sfat le puteți da celor care citesc acest articol?
Alexei Ovidiu:  De obicei nu dau sfaturi și nu-mi place să primesc sfaturi, fiecare dintre noi trebuie să experimenteze cât mai mult pentru a ne oferi singuri sfaturile de care avem nevoie. Pentru că lumea se schimbă atât de rapid, s-ar putea că sfatul pe care-l ofer azi să nu mai fie valabil mâine. Prin urmare, vă doresc să trăiți experiențe cât mai multe și de a nu merge pe unde duce drumul, mergi pe unde nu există un drum și lasă o urmă.
 
Reporter: Ce vă doriți? 
Alexei Ovidiu:  În primul rând sănătate  și să rămân același om cu picioarele pe Pământ.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020