Update articol:
Vot pentru “opțiunea nucleară”

Parlamentul European a decis declanșarea procedurilor pentru ca Ungaria să rămână fără drept de vot

Viktor Orban Sursa Facebook

Parlamentul European a votat, miercuri, pentru declanșarea procedurilor privind activarea Articolului 7 (numit și “opțiunea nucleară”) prin care Ungaria rămâne fără drept de vot în Consiliul European. Rezoluția a fost votată cu 448 de voturi pentru, 197 împotrivă și 48 de abțineri.

Aceeași sancțiune pentru derapajele în privința statului de drept a fost declanșată de Comisia Europeană, în cazul Poloniei.

„Ungaria nu va ceda şantajului european”, a spus premierul ungar Viktor Orban, în plenul Parlamentului European.

Acesta a mai declarat, potrivit stirileprotv.roFiecare naţiune, fiecare stat membru, are dreptul să se organizeze după bunul plac. Ne vom proteja graniţele şi vom decide alături de cine trăim.”

Orban a răspuns unui raport al Parlamentului European care susţine că Ungaria reprezintă o „ameninţare sistemică” la adresa valorilor democratice ale Uniunii Europene. Premierul ungar a declarat că ţara sa este pedepsită din cauza politicilor anti-migraţie, dar nu a menţionat şi celelalte acuzaţii din document, legate de subminarea independenţei justiţiei şi a libertătăţii presei.

Procedura în baza Articolului 7 a fost lansată deja la finalul anului trecut de Comisia Europeană în cazul Poloniei, pentru acuzaţii legate tot de subminarea statului de drept. Varşovia urmează să răspundă obiecţiilor europene.

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024