Update articol:
Vot pentru “opțiunea nucleară”

Parlamentul European a decis declanșarea procedurilor pentru ca Ungaria să rămână fără drept de vot

Sursa Facebook

Parlamentul European a votat, miercuri, pentru declanșarea procedurilor privind activarea Articolului 7 (numit și “opțiunea nucleară”) prin care Ungaria rămâne fără drept de vot în Consiliul European. Rezoluția a fost votată cu 448 de voturi pentru, 197 împotrivă și 48 de abțineri.

Aceeași sancțiune pentru derapajele în privința statului de drept a fost declanșată de Comisia Europeană, în cazul Poloniei.

„Ungaria nu va ceda şantajului european”, a spus premierul ungar Viktor Orban, în plenul Parlamentului European.

Acesta a mai declarat, potrivit stirileprotv.roFiecare naţiune, fiecare stat membru, are dreptul să se organizeze după bunul plac. Ne vom proteja graniţele şi vom decide alături de cine trăim.”

Orban a răspuns unui raport al Parlamentului European care susţine că Ungaria reprezintă o „ameninţare sistemică” la adresa valorilor democratice ale Uniunii Europene. Premierul ungar a declarat că ţara sa este pedepsită din cauza politicilor anti-migraţie, dar nu a menţionat şi celelalte acuzaţii din document, legate de subminarea independenţei justiţiei şi a libertătăţii presei.

Procedura în baza Articolului 7 a fost lansată deja la finalul anului trecut de Comisia Europeană în cazul Poloniei, pentru acuzaţii legate tot de subminarea statului de drept. Varşovia urmează să răspundă obiecţiilor europene.

 

BVBStiri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19-23 Octombrie 2020

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (26/10/2020)

Tranzactie cu actiuni DOOSAN IMGB S.A.

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/10/2020)

Inregistrari majorare capital si schimbare administrator - Equatorial Gaming

TERAPLAST SA (TRP) (26/10/2020)

Convocare AGAO 27.11.2020