Update articol:

Piloţii din Marina SUA fac observaţii uimitoare despre obiecte neidentificate: Viteze hipersonice, fără vapori de evacuare (vezi video)

CAPTURA FILM NYT CAPTURA FILM NYT

După modernizarea sistemelor de radare de pe avioane de luptă F/A-18, câțiva piloți  care operează pe portavionul Theodore Roosevelt au început să vadă obiecte zburătoare neidentificate care păreau că sfidează legile fizicii, potrivit New York Times, preluat de zerohedge.com.

VEZI AICI VIDEO:   

https://www.nytimes.com/video/us/100000006525294/ufo-video-navy.html?src=vidm

Videoclipurile filmate de piloții marinei arată două întâlniri cu obiecte zburătoare. Unul a fost capturat pe camera unui avion de pe coasta Jacksonville, Florida, pe 20 ianuarie 2015. Această filmare, publicată anterior, dar cu un context redus, arată un obiect înclinat ca un vârf în mișcare împotriva vântului. Cel de-al doilea videoclip a fost filmat câteva săptămâni mai târziu. 

Între anii 2014 și 2015, obiecte ciudate – unele dintre ele care se roteau ca un vârf în timp ce călătoreau împotriva vântului – apăreau aproape zilnic pe cerul de deasupra Coastei de Est. Obiectele nu aveau “niciun motor vizibil sau perne de evacuare în infraroșu”, și “puteau ajunge la 30.000 de picioare și la viteze hipersonice”, potrivit New York Times. Obiectele au fost raportate în martie 2018, dar declarațiile celor cinci piloți care au fost martori la aceste apariţii nu au fost publicate până acum.

“Aceste obiecte ar putea fi acolo toată ziua”, a declarat Lt. Ryan Graves, un pilot F/A-18 Super Hornet care a fost în Marină timp de 10 ani și care a raportat aceste apariţii către Pentagon și Congres. El a spus: “Păstrarea unei aeronave în aer necesită o cantitate semnificativă de energie. Cu vitezele observate, 12 ore în aer este un timp cu 11 ore mai lung decât ne-am fi așteptat”. 

La sfârșitul anului 2014, un pilot Super Hornet a avut aproape o coliziune cu unul dintre obiecte și a depus un raport oficial. Unele dintre incidente au fost înregistrate sub formă de filme, inclusiv unul luat din aparatul de fotografiat al unui avion la începutul anului 2015, care arată un obiect care se apropie de valurile oceanului, în timp ce piloții pun întrebări despre ceea ce se întâmplă.

“Wow, ce este asta, omule?”, exclamă unul. “Uită-te cum zboară!”

Nimeni din Departamentul de Apărare nu spune că obiectele ar fi extraterestre, iar specialiștii subliniază faptul că, pentru astfel de incidente, se pot găsi în general explicații pământești. Locotenentul Graves și alți patru piloți ai Marinei, care au spus în interviuri pentru The New York Times că au văzut obiectele în 2014 și 2015 în timpul manevrelor de antrenament de la Virginia la Florida, nu au făcut nicio afirmație despre proveniența obiectelor ciudate văzute pe cer.

Dar obiectele au atras atenția Marinei, care, la începutul acestui an, a trimis noi instrucţiuni clasificate pentru a raporta ceea ce militarii numesc fenomene aeriene inexplicabile sau obiecte zburătoare neidentificate.

Joseph Gradisher, un purtător de cuvânt al Marinei, a declarat că noile instrucţiuni reprezintă o actualizare a celor din 2015. “Au existat o serie de rapoarte diferite”, a spus el. Unele cazuri ar fi putut fi drone comerciale, a spus el, dar, în alte cazuri, “nu știm cine face acest lucru, nu avem suficiente date. Așadar, intenția mesajului către piloţii noștri este de a oferi îndrumări actualizate cu privire la procedurile de raportare pentru presupusele intruziuni în spațiul nostru aerian”.

Observările au fost raportate în cadrul Programului de identificare a amenințărilor aerospațiale ale Pentagonului (AATIP), care a analizat datele radar, înregistrările video și informațiile furnizate de ofițerii superiori de la portavionul Roosevelt. Luis Elizondo, un ofițer de informații militare care a condus programul până când a demisionat în 2017, a numit aparițiile “o serie de incidente izbitoare”.

Programul, care a început în 2007 și a fost finanțat în mare măsură la cererea lui Harry Reid, un democrat din Nevada care era liderul majorităţii din Senat la vremea aceea,  a fost închis oficial în 2012, din lipsa banilor, potrivit Pentagonului. Dar Marina a declarat recent că investighează în prezent rapoartele militare referitoare la OZN-uri, iar Luis Elizondo și alți participanți au anunţat că programul – părți din acesta fiind clasificate – a continuat și în alte forme.

Programul a studiat, de asemenea, un film care prezintă un obiect oval albicios, descris ca un gigant Tic Tac, de mărimea unui avion comercial, întâlnit de două avioane de luptă de pe coasta din San Diego în 2004.

Leon Golub, un astrofizician senior de la Centrul de astrofizică Harvard-Smithsonian, a declarat că posibilitatea unei apariţii extraterestre “este puțin probabil să concureze cu multe alte explicații terestre”. El a adăugat că obiectele de pe cer pot fi bug-uri în codul pentru imagistică şi sisteme de afişare, efecte şi reflexii atmosferice, suprasolicitare neurologică în timpul zborului de mare viteză.

Locotenentul Graves încă nu poate explica ceea ce a văzut. În vara anului 2014, el și Lt. Danny Accoin, un alt pilot Super Hornet, făceau parte dintr-un escadron, VFA-11 “Red Rippers” din Naval Air Station Oceana, Va., care urma să fie pregătit pentru o desfășurare în Golful Persic.

Locotenenții Graves și Accoin au vorbit cu The Times despre obiectele văzute. Alți trei piloți din escadron au vorbit de asemenea cu The Times despre acestea, dar au refuzat să le fie publicate numele.

Locotenenții Graves și Accoin, alături de foști oficiali americani, apar într-o serie de șase părți de la History Channel , “Neidentificat: Investigaţii SUA despre UFO”, care va fi dată publicităţii începând de vineri. Times a realizat interviuri separate cu participanții-cheie.

Piloții au început să observe obiectele după ce radarul din anii 1980 a fost modernizat cu un sistem mai avansat. Pe măsură ce un avion de luptă a primit noul radar, piloții au început să vadă obiectele, dar le-au ignorat crezând că sunt urme false pe radar. 

Oamenii au văzut lucruri ciudate în avioane militare de zeci de ani, a spus locotenentul Graves, adăugând, însă, că obiectele persistă, arătându-se la 30.000 de picioare, 20.000 de picioare, chiar și la nivelul mării. Acestea pot accelera, încetini și apoi ating viteze hipersonice, conform lui Graves.

Locotenentul Accoin a spus că a interacționat de două ori cu astfel de obiecte. Prima dată, după ce a văzut obiectul pe radarul său, a pus avionul să se îmbine cu el şi a zburat la 1000 de metri sub el. El a spus că ar fi trebuit să-l vadă cu o cameră de cască, dar nu a reuşit, chiar dacă radarul său i-a spus că obiectul este acolo.

Câteva zile mai târziu, locotenentul Accoin a spus că o rachetă de antrenament de pe avionul său a fost blocată de obiect, iar aparatul de fotografiat cu infraroșu ar fi trebuit să-l prindă. “Știam că nu a fost o lovitură falsă”, a spus el, da n-am putut să-l prind vizual.

Atunci, piloții au spus că au crezut că obiectele făceau parte dintr-un program de drone clasificat și extrem de avansat.

Dar piloții au început să vadă obiectele. La sfârșitul lui 2014, locotenentul Graves a spus că s-a întors la bază în Virginia Beach, când a întâlnit un tovarăş  venind dintr-o misiune şi având “un aspect de șoc pe față”. El a spus că a fost uimit să audă cuvintele pilotului. Aproape am lovit unul dintre acele obiecte”, i-a spus pilotul locotenentului Graves.

Pilotul și copilotul său zburau în tandem la aproximativ 100 de picioare distanță deasupra Atlanticului, la est de Virginia Beach, când ceva a zburat chiar lângă cabină. Era ca o sferă care acoperea un cub,  a mai spus pilotul.  

Incidentul a speriat escadrila, astfel că a fost depus un raport de siguranță al zborului, a spus locotenentul Graves. Se pare că şi alţi piloţi au spus că obiectele nu pot face parte dintr-un program clasificat de drone, în condițiile în care oficialii guvernamentali ar ști că piloții de aviație operează în zonă și nu ar implica drone în apropiere.

Locotenentul Graves spune că va fi o chestiune de timp înainte ca cineva să aibă o coliziune în aer cu astfel de obiecte.

Piloţii spun că e foarte ciudat ce apare în videoclip: obiecte accelerând la viteză hipersonică, făcând opriri bruște și transformări instantanee – ceva dincolo de limitele fizice ale unui echipaj uman.

În martie 2015, Roosevelt a părăsit coasta din Florida și s-a îndreptat spre Golful Persic, ca parte a misiunii conduse de americani, luptând împotriva statului islamic din Irak și Siria. Aceiași piloți care interacționau cu obiectele ciudate de pe Coasta de Est au făcut curând misiuni de bombardament asupra Irakului și Siriei.

Incidentele s-au rărit după ce au părăsit Statele Unite, au spus piloții.

BVB | Știri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (20/03/2023)

Convocare AGOA & AGEA - 27/28 aprilie 2023

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 9 ianuarie - 17 martie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/03/2023)

SNN anunta semnarea unui MoU cu ENEC

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (20/03/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.03.2023-17.03.2023