Update articol:

Prebet Aiud achiziţionează un pachet de 5% la ROCA INVESTMENTS, concretizată la un preț de 2.100.000 euro

Consiliul de Administrație Prebet Aiud a decis achiziția unui pachet de 5% la ROCA INVESTMENTS (Platforma ROCA S.A.) concretizată la un preț de 2.100.000 euro, potrivit unui comunicat transmis BVB .

ROCA Investments oferă soluții de capital și parteneriat activ pentru revitalizarea și consolidarea afacerilor românești care traversează momente de dificultate, pentru companii care au potențial de creștere accelerată și au nevoie de un partener în acest sens, dar și pentru companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanți. În spatele acestei companii se află un grup de antreprenori și manageri experimentați în business, implicați și dedicați, care contribuie prin capital și knowledge în toate proiectele ROCA Investments.

”Această tranzacție e o premieră în istoria ROCA din 3 motive. În primul rând sunt confirmate de piață atractivitatea și validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din România de a genera valoare adaugată, atunci când au alături un partener implicat. Pe de altă parte, prin prețul tranzacției, este recunoscută evaluarea a companiilor în care ROCA deține participații, de 42 milioane EUR. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul că familia ROCA s-a mărit și la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi actionari și astfel misiunea ROCA, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are și mai mulți susținători”,  a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCa Investments are o valoare evaluată a companieide 42 mil EUR, ceea ce reprezintă aproape o dublare față de nivelul de 22,3 mil EUR de la finalul anului 2019. Randamentul investițiilor pentru anul 2020 este și el în creștere, ajungând la 62%.

ROCA Investments face parte din Impetum Group alături de care și-a asumat misiunea de a genera impact pozitiv în economia României prin maximizarea valorii în fiecare etapă a unui business.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane EUR și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnică (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicolă (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteză (industrie chimică).

De asemenea, PREBET AIUD SA informează actionarii și investitorii că în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din dată de 04.05.2021, Consiliul de Administrație a decis numirea/confirmarea domnului Mathe Francisc în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al PREBET AIUD SA, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăților comerciale republicată și a Actului Constitutiv al societății.

S.C. PREBET AIUD S.A. este singura producătoare a întregii game de prefabricate din beton armat și precomprimat pentru cai de comunicații, feroviare și rutiere.

De-a lungul anilor, S.C PREBET AIUD S.A a colaborat permanent cu proiectanții din România pentru îmbunătățirea permanentă atât a nivelului tehnic al produselor cât și cel al tehnologiilor de fabricație. Unitatea are o îndelungată tradiție în producerea și comercializarea traverselor CF din beton armat precomprimat,a stâlpilor de electrificare și a prefabricate beton armat prefabricatelor din beton destinate structurilor de cai de comunicații C.F. și rutiere.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie