Update articol:

Presa americană: Milioane de euro din fondurile UE destinate fermierilor se presupune că au fost dirijate către oligarhi şi persoane importante

grau Sursa Pixabay

Uniunea Europeană plătește 65 de miliarde de dolari sub formă de subvenții către fermieri în fiecare an, dar o parte din acești bani intră în buzunarul oligarhilor și al altor persoane puternice, a informat duminică New York Times, potrivit CNBC.

Subvențiile agricole sunt destinate să ajute fermierii din cele 28 de state membre. Cu toate acestea, o anchetă din New York Times, realizată în nouă țări europene, a arătat că distribuirea subvențiilor către fermieri de către UE “este în mod deliberat opacă, subminează obiectivele climatice ale UE şi este deformată de corupţie şi de uneltiri”.

Comisia Europeană a anunţat astăzi că are “toleranţă zero pentru frauda cu fonduri europene şi prin urmare insistă asupra unui angajament clar din partea statelor membre pentru a preveni fraudele”.

Cu toate acestea, investigaţia NYT a arătat că, în Ungaria, premierul Viktor Orban foloseşte fondurile europene pentru a-i îmbogăţi pe cei din cercul lui de apropiaţi, inclusiv membri ai familiei, în timp ce îşi pedepseşte rivalii politici. Între timp, în Cehia, despre premierul Andrej Babis se spune că ar fi acumulat fonduri europene de 42 de milioane de dolari în 2018. Babis a negat orice comportament incorect.

Fondurile europene sunt alocate în funcție de dimensiunea terenului deținut de un fermier. Adesea, în fostele țări sovietice, guvernele sunt cei mai mari proprietari de terenuri. Comisia Europeană a declarat luni că guvernele europene au cea mai mare responsabilitate în verificarea alocării fondurilor.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare