Update articol:

Prințul moștenitor saudit spune că politicile energetice nerealiste vor duce la o inflație mai mare

/

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat sâmbătă că sunt necesare mai multe investiții în combustibili fosili și tehnologii de energie curată pentru a satisface cererea globală și că politicile nerealiste privind emisiile vor duce la niveluri fără precedent de inflație, potrivit Reuters.

Prințul a spus că Arabia Saudită a anunțat că își va crește capacitatea de producție la 13 milioane de barili pe zi până în 2027, de la o capacitate nominală de 12 milioane acum și „după aceea Regatul nu va mai avea capacitatea de a crește producția”.

El a făcut aceste declaraţii la summitul SUA-Ţările Arabe de la Jeddah, la care a participat președintele Joe Biden, care este nerăbdător să vadă Arabia Saudită și partenerii săi OPEC pompând mai mult petrol pentru a ajuta la reducerea preţului ridicat al benzinei și la atenuarea celei mai mari inflații din SUA din ultimele patru decenii.

„Adoptarea unor politici nerealiste de reducere a emisiilor prin excluderea principalelor surse de energie va duce în următorii ani la o inflație fără precedent și la o creștere a prețurilor la energie, la creșterea șomajului și la agravarea problemelor sociale și de securitate”, a spus prințul Mohammed.

Conducătorul de facto al celui mai mare exportator de petrol din lume a spus că COVID-19 și „situația geopolitică” necesită mai multe eforturi comune pentru a sprijini economia globală și că tranziția către surse de energie durabile necesită o abordare „realistă și responsabilă”.

Liderii de la Summitul de la Jeddah au salutat decizia luată deja de OPEC+ de a crește producția pentru iulie și august și au felicitat Arabia Saudită pentru rolul său în obținerea consensului OPEC+ (Declarația finală a Summit-ului)

 

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%