Update articol:

Raiffeisen Bank lansează aplicația RaiPay pentru plata cu telefonul mobil

Raiffeisen Bank lansează RaiPay, aplicația Android prin care clienții săi pot plăti contactless cu telefonul la comercianți, potrivit unui comunicat. RaiPay permite adaugarea simpla, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit și realizarea plăților la POS, inclusiv a plăților în rate fără dobăndă.

„Telefonul mobil a devenit, pe rând, cameră foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia și funcția de card bancar. Tehnologia evoluează, iar comportamentele clienților se schimbă, inclusiv atunci când vine vorba de plăți. De astăzi, clienții Raiffeisen Bank vor putea plăti cu telefonul, la POS. Simplu, rapid și la fel de sigur ca atunci când fac o plată cu cardul. RaiPay vine natural să completeze suita de aplicații digitale lansate anul acesta, după ce, din luna mai, le-am prezentat clienților noștri noile aplicații de internet și mobile banking”, a spus  Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank România.  

Aplicația RaiPay este rezultatul colaborării unei echipe internaționale, fiind dezvoltată la nivelul grupului Raiffeisen Bank International și va fi folosită în alte trei țări: Cehia, Bulgaria și Serbia. RaiPay este o aplicație de sine stătătoare, dedicată clienților care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel puțin versiunea 5.0.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei pași simpli: descarcă aplicația din Google Play Store, adaugă cardurile, de debit ori de credit, de persoană fizică sau juridică, și pot începe cumpărăturile. Cei care au un card de cumpărături Raiffeisen Bank pot face inclusiv plăți în rate fără dobândă, direct cu telefonul.

RaiPay permite o înregistrare foarte rapidă a cardurilor, prin tehnologia NFC (Near Field Communication – comunicare in camp apropiat), aceeași tehnologie folosită și pentru plata la POS cu telefonul. Cu ajutorul aplicației RaiPay, clienții pot avea toate cardurile Raiffeisen Bank la îndemână, online, fără a mai fi necesar să le folosească și pe cele fizice.

Chiar dacă smartphone-ul nu este conectat la internet, cu RaiPay se pot face până la 10 plați la POS, după care se va solicita conectarea la internet.

Utilizarea RaiPay este gratuită, atât în țară, cât și în străinătate, iar plățile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane. Aplicația este disponibilă atât în limba română cât și în engleză.