Update articol:

Robert Sighiartău şi Rareş Bogdan, reacţii la acuzaţiile de tradare ale lui Orban

PNL

Rareș Bogdan îl atacă pe Orban: Îl va durea stomacul dacă încep să vorbesc

 

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a lansat un atac dur la adresa preşedintelui partidului Ludovic Orban luni, în şedinţa conducerii liberale, reproşându-i declaraţiile din weekend la adresa sa şi a altor colegi de partid, acuzându-l că joacă murdar şi recomandându-i să iasă din politică cu fruntea sus. Surse participante la şedinţă au relatat pentru News.ro că Sighiartău i-a spus lui Orban că a ”coborât atacul mult prea jos”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost “părăsit” de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional “pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”.

În replică la acuzaţiile preşedintelui PNL, secretarul general al PNL a precizat că a ales să nu fie în echipă atunci când Orban a trădat partidul, iar interesul acestuia a fost mai presus decât acela al PNL.

“Nu, nu l-am părăsit (pe Ludovic Orban la negocierile de la Vila Lac – n.r.). Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”, a spus Sighiartău înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

”Atunci când aţi cedat trei ministere de dezvoltare pentru a vă asigura şefia Camerei Deputaţilor, care revenea USR”, a explicat Sighiartău, conform surselor citate.

Sighiartău i-a spus lui Orban că mai rămâne să ameninţe că va pica propriul guvern precum Dragnea sau să facă ceea ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu, ambii ieşind din viaţa publică ruşinos.   ”Domnule Orban, înţeleg că e un moment greu, dar va rog să ieşiţi din politică cu fruntea sus”, i-a spus Robert Sighiartău şefului său de partid.

El i-a amintit că a promis o campanie internă bazată pe fair play şi a ales să joace murdar, cu atacuri şi ameninţări: “În loc de adevăr aţi ales minciuna. În loc de democraţie liberală în propriul partid, aţi ales regimul unipersonal în care dvs sunteţi totul şi v-aţi înconjurat de Yesmeni”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a rugat pe Ludovic Orban să înceteze să ducă o campanie murdară şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. „S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a adăugat eurodeputatul PNL.

La rândul său, europarlamentarul PNL l-a acuzat pe şeful Camerei Deputaţilor că a cedat trei ministere importante la negocierea pentru formarea coaliţiei de guvernare tocmai pentru a-şi asigura funcţia în Parlament. Totodată, Rareș Bogdan l-a amenințat pe Ludovic Orban că va avea dureri de stomac dacă începe el să vorbească.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/12/2022)

Politica acordare dividende si Procedura selectie auditor financiar

PREBET SA AIUD (PREB) (07/12/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014