Update articol:
Din cauza unor modificări legislative în domeniul sectorului gazelor naturale,

Romgaz retrage convocarea AGA, pentru revizuirea planului de administrare

Conducerea Romgaz (SNG) a anunțat, astăzi, revocarea convocării acționarilor din 22 februarie 2019, fiind necesară revizuirea planului de administrare, ca urmare a unor  modificări legislative în domeniul sectorului gazelor naturale, conform unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a transmis: “Având în vedere convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru data de 22 (25) februarie 2019 (AGOA), prin Hotarârea Consiliului de Administraţie nr. 62/19 decembrie 2018, având ca obiect principal aprobarea indicatorilor de performanță financiari și nefinanciari, rezultați din Planul de administrare al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., precum şi datorită apariţiei, după data convocarii AGOA, a unor modificări legislative în domeniul sectorului gazelor naturale, în data de 31.12.2018, Consiliul de Administraţie a decis revocarea Hotărârii privind convocarea AGOA.

După revizuirea Planului de administrare al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. şi a ţintelor aferente indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari rezultati din Planul de administrare al societăţii, Consiliul de Administraţie va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor, în vederea aprobării indicatorilor de performanță financiari și nefinanciari, rezultați din Planul de administrare al S.N.G.N. ROMGAZ S.A”.

Guvernul a adoptat, recent, o serie de măsuri fiscal bugetare, cu impact asupra sectorului energetic. Preţul gazelor va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022, iar companiile vor plăti o taxă de 2% din cifra de afaceri.

Ordonanţa de Urgenţă privind noile măsuri fiscal-bugetare a fost publicată în Monitorul Oficial

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (28/05/2020)

Notificare praguri detineri/vot peste si sub 5%

CEMACON SA (CEON) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/05/2020)

Declaratie detineri la emitentul SIF 1

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/05/2020)

Hotarare CA - Fuziunea de principiu a companiilor de distributie din Grup