Update articol:

Siemens Mobility și PIMK Rail inaugurează cea mai inteligentă locomotivă din industria feroviară

  • Noul Smartron®, care poartă denumirea Roxana, a fost prezentat clienților și partenerilor în cadrul unui eveniment desfășurat la Terminalul Intermodal din Plovdiv;
  • „PIMK Rail este primul operator feroviar din Bulgaria care deține locomotive electrice atât Vectron, cât și Smartron®,” a declarat dr. Michael Margaritov, CEO Siemens Mobility Bulgaria.
  • Povestea de succes a noului Smartron® a început deja în România. EP Rail este primul nostru client care va folosi Smartron® pe teritoriul României”, a declarat Florian Paul Roettig, Chief Executive Officer Siemens Mobility Romania.
  • „Ne dorim să facem istorie, așa că ne întoarcem la istorie,” a spus Penko Nestorov, co-proprietar PIMK Rail.

Siemens Mobility și PIMK Rail au prezentat cea mai inteligentă locomotivă din industria feroviară – noul Smartron®. Evenimentul, care a avut loc la Terminalul Intermodal din Plovdiv, a reunit zeci de clienți și parteneri ai ambelor companii, potrivit unui comunicat de presă.

Smartron® reprezintă cea mai avansată soluție oferită de Siemens Mobility în domeniul transportului feroviar. Locomotiva, care se remarcă prin design elegant și tehnologie de ultimă generație, perfect adaptată nevoilor transportului feroviar de marfă, a fost dezvăluită pentru prima dată în Bulgaria, potrivit aceleași surse.

Prima locomotivă Smartron® din Bulgaria a fost achiziționată de PIMK Rail pentru a prelua afacerile de marfă ale companiei. În 2016, PIMK Rail a devenit primul operator feroviar bulgar care a achiziționat un Vectron de la Siemens, iar în prezent deține și operează trei astfel de locomotive. Noua locomotivă Smartron® poartă frumosul nume Roxana.

„În numele Siemens Mobility, aș dori să felicit partenerii și prietenii noștri de la PIMK Rail pentru alegerea făcută. Până în prezent, Siemens Mobility a livrat un total de 705 locomotive Vectron și Smartron însumând un kilometraj de 220.000.000 km. PIMK Rail este primul operator feroviar din Bulgaria care are locomotive electrice atât Vectron, cât și Smartron,” a declarat dr. Mihail Margaritov, CEO Siemens Mobility Bulgaria.

Acesta a amintit că, de zeci de ani, Siemens sprijină modernizare sistemelor de transport din Bulgaria și a materialului rulant prin implementarea celor mai noi tehnologii și a unor soluții fiabile și dovedite, inclusiv trenurile Desiro livrate pentru operatorul feroviar bulgar de stat BDZ și noile trenuri Inspiro pentru a treia linie de metrou din Sofia. „Facem acum următorul pas important. Credem că primul Smartron® din Bulgaria va contribui semnificativ la activitatea PIMK Rail”, a spus dr. Margaritov.

„Vrem să creăm istorie, așa că ne întoarcem la istorie. Toate locomotivele noastre poartă nume vechi bulgărești de femei – Kalina, Roxana, Ahinora, Presiana…”, a subliniat Penko Nestorov, unul dintre proprietarii PIMK.

Dezvoltat pe baza platformei de succes a locomotivei Vectron, modelul a fost lansat la Innotrans Berlin 2018. Smartron® cântărește 83 de tone și este disponibil pentru utilizare în sistem de alimentare în curent alternativ, cu o viteză maximă de 160 km/h și putere maximă de 5,6 MW.

După obținerea autorizațiilor necesare în Bulgaria și România, cea mai inteligentă locomotivă din industria feroviară poate acum să funcționeze pe ambele piețe. Operatorul feroviar român E-P Rail a achiziționat deja patru locomotive Smartron®.

În cadrul ceremoniei, prima companie din Bulgaria și prima companie din România care au cumpărat Smartron® – PIMK Rail și EP Rail – au primit de la Siemens Mobility, în semn de prietenie, modele în miniatură ale locomotivei.